03. avgust  2021. 20.26  | Izvor: RTV (Bojana Radovanović)

Izložba “Dust“ otvorena u Galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić“ u Somboru

SOMBOR -

Izložba “Dust“ pobednica prošlogodišnjeg Somborskog salona Andreje Petraković i Tatjane Dimitrijević otvorna je u Galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić“ u Somboru. Radovi ovih umetnica materijalizuju unutrašnji prostor čoveka klasičnim slikarskim postupkom ili prostornim instalacijama od preoblikovanih veštačkih materijala.

"Jako smo se lako i lepo uklopile,sve to što radimo mislim da ima jako dobru korespodenciju.Ja sam koristila materijale, koje sam našla oko sebe ,nisam ništa kupovala, nego upravo ono što sam našla ,kao što je plastika. Potenciram reciklažu,jer mislim da na svetu već ima previše robe i materijala", rekla je Andreja Petraković, umetnica.

salon

"Dogovor je bio da radimo svaka u svom ateljeu ,da radove donesemo u prostor i da onda povežemo celu priču i to deluje kao da smo zajedno radile ,kao da smo razmišljale o istim stvarima. Naziv "Dust" je u stvari pokušaj da sva naša prašina se slegne i slegla se ovih meseci ,kao potreba da pogledamo malo u nazad i da sebe pažljivije sagledamo", objasnila je Tatjana Dimitrijević, umetnica.

Izložba će trajati do 21. avgusta.

 

Tagovi