Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Амбасадор Аустралије госпођа Рут Стјуарт у Нишу - интезивирати контакт са дијаспором са обе стране

rssBookmark and Share

Ниш 03.08.2021. Јужна Србија Инфо

Њ.Е. амбасадор Аустралије у Србији госпођа Рут Стјуарт, боравила је данас први пут званично у Нишу. У разговору са градоначелницом Драганом Сотировски, сагласила се да је потребна интезивнија сарадња и контакти са аустралијском заједницом у Србији, као и српском заједницом у Аустралији.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Интересантно да је госпођа Рут Стјуарт, већ друга жена заредом амбасадор у Србије, те пацифичке земље Уједињеног Краљевства.

Као прилог томе је и намера домаћина, од које, "неће одустати" како каже градоначелница Сотировски, да се у Нишу у догледно време организује скуп жена на месту амбасадора у Србији.

Да подестимо, Град Ниш традиционално има добре односе са Аустралијом, као потврда тога је, између осталог, је и "Бум фест, такмичење у бацању бумеранга, једног од симбола те земље. Манифестација је на "паузи", због пандемије вируса корона, али се из Канцеларије за младе надају да ће у скорије време бити обновљена.

Иако протокол није предвиђао посету Научно технолопком парку у Нишу, госпођа Стјуарт је на предлог домаћина обишла ту иновативну установу, након чега је изражена потреба за међусобно повезивање ИТ сектора.

Данас ће у Официрском дому биће отворена изложба „Еволуција – Маске Торенсовог мореуза“ коју Амбасада Аустралије у Београду организује у сарадњи са Канцеларијом за младе Града Ниша.

Становници крајњег севера Аустралије који живе на острвима у Торенсовом мореузу израђују оригинално декорисане маске које су огледало традиције и духовности тог подручја. Изложба је отворена до 18. августа.


#   Ниш   Драгана Сотировски   дијаспора   БУМ фест   Амбасада Аустралије   ИТ сектор   Научно технолошки парк   Рут Стјуарт
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима