Popović: Međunarodni predstavnik želi da sruši dejtonsku Republiku Srpsku 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je danas u Zvorniku da „Srbi nikada neće prihvatiti odluke međunarodnih predstavnika kojim se srpski narod proglašava za genocidan“.

„Jedini cilj ovakvih odluka jeste slabljenje našeg naroda na Balkanu, rušenje dejtonske Republike Srpske i njeno utapanje u centralizovanu Bosnu i Hercegovinu u kojoj bi srpski narod bio manjina bez političkog značaja“, rekao je Popović, prilikom boravka u Republici Srpskoj.

Prema njegovim rečima, „oni koji donose ovakve odluke protiv Srba, žele da čitavu Bosnu i Hercegovinu vrate tri decenije nazad, u nove podele i sukobe, umesto da se priča o budućnosti i istinskom pomirenju Srba i Bošnjaka“.

On je u razgovoru sa gradonačelnikom Zoranom Stevanovićem najavio da će Vlada Srbije pomoći da u Zvorniku bude uspostavljen Inovacioni startap centar gde će mladi iz tog kraja učiti kako da postanu uspešni inovatori i preduzetnici.

„Ovaj kraj je poznat po vrednim i preduzimljivim ljudima. I sa jedne i sa druge strane Drine“, rekao je Popović, dok je Stevanović istakao da je ta podrška još jedan dokaz stalne pomoći Srbije Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari