Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:05, 3. 8. 2021.

| Politika

Premijerka u Leskovcu najavila razgovor sa izvođačem radova na Trgu, u Vlasotincu "nije dobrodošla"

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Ana Brnabić
Topla dobrodošlica u Leskovcu; foto: M. M.

Drugi dan posete Jablaničkom okrugu predsednica Vlade započela je u Leskovcu obilaskom Opšte bolnice, Postrojenja za prečišćavanje vode i obilaznice, gde je dočekana aplauzom prisutnih, uglavnom zaposlenih u javnim preduzećima. Zakazala je, kaže, zbog kašnjenja i razgovor sa firmom koja rekonstruiše Trg, a obećava da će popraviti stanje sa platama koje su u Okrugu niže od republičkog proseka.

Upoznala se i kako će izgledati Bulevar Nikole Pašića nakon završetka radova, a kaže i da je upoznata sa problemom kašnjenja završetka radova na Trgu. Tvrdi da ne zna ko je vlasnik firme Bauvezen, ali ističe da je sinoć poslala poruku svojim saradnicima da zakažu razgovor sa tom firmom.

Ne znam ko je vlasnik te firme, to bar možete lako proveriti na APR-u. Nedopustivo je takvo ponašanje, tako da ćemo uskoro obaviti razgovore i sastanke i pozvati ih na odgovornost. To je najveći problem koji Leskovac trenutno ima - rekla je Brnabić.


Sve manji broj nezaposlenih, ali brine niska prosečna plata

Prema rečima predsednice Vlade Ane Branbić u Jablaničkom okrugu je trenutno nezaposleno 7,1% građana, ali je brine činjenica da je prosečna plata u tom okrugu ispod republičkog proseka, te da će Vlada dati sve od sebe da se stanje popravi. Ana Brnabić Premijerka ne zna ko je vlasnik "Bauvezena"; foto: M. M.

Investicije u Leskovcu su pomogle da ceo okrug ima samo 7,1% nezapolsenih građana, verovali ili ne. Dakle, to je značajno niže od republičkog preseka, ali su nam i prosečne plate niže. Počeli smo od nule, plate rastu, ali su pre bile baš niske pa se to još uvek vidi. Moramo da radimo dodatno da bi se ta razlika smanjila, da razlika nestane i da se prosek plata poveća - rekla je Brnabić.

Ona se osvrnula i na strane fabrike i investitore u Leskovcu i dodala da su inspekcije izlazile na teren i da ni u jednoj fabrici nije utvrđena niti jedna nepravilnost.


Vlasotince, Ana Branbić Most na reci Vlasini krasio transparent; foto: Građanski front Vlasotince;Tranasparent u Vlasotincu da premijerka nije dobrodošla

Tokom dana predsednica Vlade obišla je i Vlasotince, gde je otvorila novu fiskulturnu salu Osnovnoj školi "Siniša Janjić".

Ipak, za razliku od Leskovca, topli doček izostao je u Vlasotincu, gde je u centru iznad mosta na Vlasini postavljen transparent Građanskog fronta Vlasotince na kome je pisalo "Nisi dobrodošla".

Posetu Jablaničkom okrugu završila je u Crnoj Travi gde je obišla kompaniju "Jumko".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BARI

    08:11 // 4. 8. 2021.

    Poseta od izuzetnog znacaja i za grad i okolinu u privrednom i ekonomskom smislu.

  • Janica

    23:33 // 3. 8. 2021.

    Grad Leskovac je obezbedio sve uslove, a dolazak premijerke ce ubrzati radove i uskoro ćemo setati trgom.

  • МИРОСЛАВ КРАИНЧАНИЋ

    22:56 // 3. 8. 2021.

    ГРАЂАНСКИ ФРОНТ ЈЕ ИСКАЗАО СВОЈУ ДОБРОДОШЛИЦИ ПРЕМИЈЕРКИ, ДОК ЛОКАЛНИ ЧЕЛНИЦИ НИСУ ИСКОРИСТИЛИ ПРИЛИКУ ДА ЈЕ ОДВЕДУ НА КАПИТАЛНУ ИНВЕСТИЦИЈУ БЕЗ ГРАЂЕВИНСКЕ И УПОТРЕБНЕ ДОЗВОЛЕ, ДА ПРЕСЕЧЕ ВРПЦУ НА РАСТАВНИЦИ И ПУСТИ ЧИСТУ ИЗВОРСКУ ВОДУ "ЗВОНКОВАЧУ"!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: