Asensiova kifla slomila Japan i zakazala dvoboj sa Brazilom

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.08.21. | 15:43

Španija posle produžetka slavila protiv domaćina – 1:0

Kvalitet fudbala je, kao i u prvom polufinalu bio vrlo problematičan, ali je favorit kroz uzak prolaz pronašao put do završne predstave. Španija je napadala i napadala, Japan se otimao i odlično branio. Međutim, borbeni domaćin na kraju nije izdržao. Presudila je kifla Asensija iz 116. minuta, otvorivši put ka završnoj predstavi Crvenoj Furiji, gde će ih čekati Brazil – 1:0 (0:0).

Španija je odigrala jedan od onih mečeva. Bila je bolja, uporno je gajila posed, ali je u poslednjoj trećini terena značajno komplikovala. Postava Crvene Furije Pedrijem, Olmom i sjajnim levim bekom Kukureljom morala je i mogla mnogo više. Španci su praktično pomagali Japanu da se odbrani. Blistao je Sakaji, dok je na golu bio siguran Tani.

Izabrane vesti

Ispostaviće se da je na kraju presudila duža klupa selekcije iz Evrope. Kada je video da udara u japanski zid Luis De La Funete je pojačavao pritisak. Šansu su dobili Asensio, Miranda, Soler. Nastavili su da se bore Japanci, delovali su prilično sigurno posle 90. minuta igre.

Na kraju je presudio kvalitet više. Posle auta za Španiju Orizabal je uspeo da provuče loptu do Asensija, koji je levicom spakovao loptu u dalji ugao.

 


 

 


tagovi

Marko Asensiotokio 2020Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara