Jet set

Popović progovorio u medijima o Severini i starateljstvu

Popović progovorio u medijima o Severini i starateljstvu
Foto: Arhiva / Ilustracija | Milan o Severini: Brižna majka više od pola termina nije iskoristila sa sinom

Nakon što su se Severina i Milan Popović početkom jula pojavili na Županijskom sudu u Splitu, gdje se na ročištu odlučuje o starateljstvu nad njihovim sinom Aleksandrom, Popović je odlučio progovoriti za medije o čitavom slučaju te se osvrnuo na izjavu Severininog advokatskog tima da dječak želi živjeti s majkom.

"Nakon ročišta punomoćnik Severine Kojić se obratio medijima i, iako je postupak tajan za javnost, selektivno izneo tok postupka, te izjavio da se dete izjasnilo da želi živeti s majkom. Prema mišljenju struke, deca razvedenih roditelja se u skoro 100 posto slučajeva izjašnjavaju da žele živeti s tatom i mamom. Da tata i mama budu ponovo zajedno. Bilo koja drugačija izjava deteta je podložna manipulaciji detetom od jednog od roditelja", rekao je u intervjuu za Kurir.

Kaže i da je podnio krivičnu prijavu protiv Severine.

"Da, istina je, podneo sam novu krivičnu prijavu zato što je majka nagovarala dete šta da kaže. Mišljenje deteta je sasvim drugačije od onoga što je predstavljeno sudu. S obzirom na to da je dete u konfliktu lojalnosti, sud ne bi smio uzeti mišljenje deteta za merodavno kod donošenja svoje odluke. Ako ipak tako postupi, biće to odluka suda protivna odredbama zakona."

Tvrdi i da Severina nije viđala sina onoliko koliko je trebalo.

"Severini je, naravno, omogućeno da viđa dete, inače biste odavno čitali u medijima da joj se brani da viđa dete. Ono što je zanimljivo jest da za poslednjih 20 meseci, o kojima piše, brižna majka više od pola termina uopšte nije iskoristila s detetom, već su s detetom bile ponovo neke treće osobe i službe za dostavu hrane."

"Nedavno kada sam joj ponudio da dete bude s njom, odgovorila mi je da ona nije moja dadilja da mi čuva dete dok sam ja na putu. Pa o čemu mi, ljudi, pričamo, o još jednom medijskom cirkusu koji ima za cilj da od majke napravi žrtvu."

"Sud će, nadam se, odlučiti u najboljem interesu deteta, koristeći sve postojeće zakonske dokaze i materijale. Ukoliko sud preinači presudu, biće to ponovo odluka suda donesena protivno odredbama zakona, tako da ću ponovo morati žaliti se i dokazivati pravdu", zaključio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije