Sinančević: Mogao sam da bacim više, nadam se da ću proći u finale

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.08.21. | 13:51

„I da ću tamo pokazati šta mogu“, kaže Armin

Neizvesnost će trajati još sat vremena, dok se ne završe kvalifikacije u drugoj grupi. Naš bacač kugle Armin Sinančević je u prvoj grupi zabeležio rezultat 20.96 i tako stigao na korak do finala.

Trojica takmičara su ostvarila normu (hitac preko 21.20), a on je završio kvalifikacije na četvrtoj poziciji pa mora da sačeka da bi video da li će biti među ukupno 12 najboljih koji će nadmetanje na Olimpijskom stadionu nastaviti za dva dana.

Izabrane vesti

Prvi Sinančevićev hitac iznosio je 20.50, drugi je leteo 20.96 metara daleko, dok je treći bio neuspešan.

Imao sam dva dobra hitca, a u trećoj seriji sam bio spreman da bacim mnogo više, ali nešto se desilo u tehnici, što nije trebalo. Imao sam želju i osećao sam da mogu mnogo više da bacim. Sigurno bi bilo preko norme za finale“, rekao je posle kvalifikacija Armin Sinančević, koji je tek posle ispravke pao na četvrto mesto, a pre toga je bio trećeplasirani. „Volšu su priznali naknadno rezultat, iako je prvo bio poništen i mene to raduje, jer zaslužuje da bude u finalu. Ja sam prvi ispod onih koji su ostvarili normu, nadam se da ću proći i pokazati šta mogu i koliko mogu. I sada sam dokazao iako sam imao problema sa nespavanjem, ali evo sve je prošlo kako treba. I bez norme, nadam se da sam u finalu“.

Nije Sinančević u miks zoni mogao ni da se nasmeje, bio je potpuno oprezan, jer nema nikakvu garanciju da će biti siguran učesnik finala.

Mislim da sam ostvario dobar rezultat, prvi sam iza norme, pa ćemo videti šta će biti. Kad sam drugi put bacao mislio sam da je rezultat oko 21.60, ali nije bio. Biće, nadam se u finalu, ako prođem. Sve je do sada u redu, samo malo to nespavanje smeta. Svi bacači nisu na nivou na kome bi trebalo da budemo. Ali opet su to jake daljine oko 21.00 metar. Mislim da sa ovim ne bi trebalo da bude problema, ali opet se nikad ne zna“, zaključio je Armin Sinančević.


tagovi

Armin Sinančevićbacanje kugleatletikatokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara