Riku Riski (©MN Press)
Riku Riski (©MN Press)

Bitka za evropsku jesen u Bakuu

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.08.21. | 13:33

Nefči i Helsinki počinju sezonu u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Boje domaćina brane Vojislav Stanković i Mamadu Mbođ

Posle kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu konferencije kreće i bitka za Ligu Evrope. Ove sezone će se igrati samo dve runde. U premijernoj fazi na progamu je osam dvomeča, a danas je na programu prvi duel u Baku, Nefči dočekuje Helsinki (19.00).

Azerbejdžanski i finski prvaci su poraženi u prethodnoj rundi kvalilfikacija za Ligu šampiona od favorizovanih Olimpijakosa i Malmea, pa će imati šansu da se domognu plej-of za drugorangirano takmičenje na tlu Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Helsinki je lider Veikauslige, dok šampionat Azerbejdžana nije počeo, pa je tim sa severa Evrope u takmičarskom ritmu, mada mu je forma u padu. Posle remija protiv Malmea prošle nedelje (2:2), pre tri dana je prvak zemlje 1.000 jezera odigrao nerešeno na svom terenu protiv SJK-a (0:0).

19.00: (2,45) Nefči (3,05) Helsinki (3,15)

Mladi stručnjak Toni Koskela se uzda u dvojicu iskusnih napadača Ropea Riskija i Slovenca Filipa Valenčića, najboljih strelaca ove sezone.

Nefči je pružio jak otpor Olimpijakosu u prethodnoj rundi kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje, pogotovo u prvom meču u Pireju, kada je grčki šampion dobio samo sa 1:0. Štoperi ekipe iz Bakua su nekadašnji igrači Partizana i Crvene zvezde Vojislav Stanković i Senegalac Mamadu Mbođ.

Helsinki će u prvom meču u Bakuu da bude oslabljen neigranjem Markusa Halstika koji se povredio u subotu u meču finskog šampionata protiv SJK-a i njega čeka duža pauza. Pod znakom pitanja je Valteri Moreno.

Pobednik ovog dvomeča obezbediće evropsku jesen, odnosno, ako bude poražen u plej-ofu za Ligu Evrope nastaviće takmičenje u Ligi konferencije.


tagovi

Nefčikvalifikacije za Ligu EvropeLiga EvropeHelsinkiHJK Helsinki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara