Sa meča Argentina – Italija (©Reuters)
Sa meča Argentina – Italija (©Reuters)

Ne miluje Talija baš sve Italijane, Argentina ih izbacila u odbojci

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.08.21. | 13:09

Gaučosi u polufinalu

Fantastično leto ima sportska Italija, briljira na svim poljima, ali ne može ni Talija baš sve da postigne, da baš svakog Azura pomiluje.

Danas, pak, neće biti mnogo radosti za Italiju. Posle košarkaša, koje je Francuska izbacila sa olimpijskog turnira, nastup su završili i odbojkaši. Doživeli su neočekivan poraz, kući ih je posle drame u pet setova poslala Argentina – 3:2 (21:25, 25:23, 25:22, 14:25, 15:12).

Izabrane vesti

Argentina je zablistala u drugom delu turnira. Počela je takmičenje porazima od Rusije i Brazila, a onda je nanizala pobede nad Francuskom, Tunisom i SAD, što je odvelo u četvrtfinale, a danas je toj seriji prilepila i Italiju. Pali su Azuri, iako su u prvom krugu pretrpeli samo jedan poraz, od Poljske.

Bolje su Italijani otvorili meč, dobili na siguran način prvi set, a onda je sve počelo da im se ruši. Predvođeni Fakundeom Konteom i Ezekijelom Palasiosom okrenula je Argentina utakmicu, uzela dva seta, možda su Gaučosi već videli sebe kao pobednike, pošto su očajno odigrali četvrti.

Peti set – majstorica. Za one sa jakim živcima, sa vatrom u srcu. I isplivala je Argentina. U odlučujućem setu 15:12 i karta za polufinale je u džepu.

Igraće Argentina u borbi za finale sa pobednikom duela Poljska – Francuska.

Prvi polufinalni par čine Brazil i Rusija. Biće to repriza njihove utakmice u grupi, koju su Rusi dobili sa 3:0, ipak, sada je neki drugi ulog u pitanju.

Obe reprezentacije su glatko dobile mečeve u četvrtfinalu. Rusija je eliminisala Kanadu sa 3:0, dok je Brazil istim rezultatom bio bolji od Japana.


tagovi

Odbojkatokio 2020ArgentinaItalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara