Fudbaleri Monaka (©Reuters)
Fudbaleri Monaka (©Reuters)

Oprez za Kneževe, Sparta je odlično krenula

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.08.21. | 11:43

Monako putuje u Prag na megdan češkom viceprvaku u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Nekadašnji trener Ajntrahta i Bajerna, Niko Kovač, u debitantskoj sezoni na klupi Monaka uspeo je da odvede tim iz Kneževine do kvalifikacija za Ligu šampiona. Ekipa iz Monte Karla je bila treća iza Lila i Pari Sen Žermena, a ispred Liona. Francuska Liga 1 kreće narednog vikenda, pa će današnji meč (19.00) u Pragu protiv češkog vicešampiona Sparte biti debi Kneževa u novoj sezoni.

Francuski tim je na papiru favorit, ali velikan iz češke prestonice nije za potcenjivanje. Sparta je u prethodnoj rundi eliminisala austrijski Rapid. Posle poraza u Beču (1:2) usledio je trijumf pred svojim navijačima sa 2:0 golovima Davida Moberga Karlsona i Jakuba Pešeka. Praški tim je odlično startovao i u češkom prvenstvu sa dve pobede. Proteklog vikenda Sparta je pregazila Liberec u gostima sa 5:0.

Izabrane vesti

19.00: (4,10) Sparta Prag (3,50) Monako (1,90)

Monako je bio bez poraza četiri pripremne utakmice, ali je prošle nedelje doživeo prvi poraz i to od Sosijedada (1:2). Kneževi nisu mnogo menajli tim ovog leta. Otišao je Crnogorac Stevan Jovetić u Hertu, dok se u tim posle šestomesečne pozajmice u Serkl Brižu vratio Strahinja Pavlović. Videćemo da li će ove sezone Kovač više verovati u nekadašnjeg štopera Partizana.

Sparta je tokom leta ostala bez nekadašnjeg veziste Crvene zvezde Srđana Plavšića koji je pojačao gradskog rivala Slaviju. Očekuje se da Sparta igra u istom sastavu kao pre sedam dana protiv Rapida. Protiv Libereca, trener Pavel Vrba je odmarao Karlsona i Adama Hložeka, ali se očekuju da se vrati u najboljih 11.

Napad Monaka predvodiće udarni tandem prošle sezone, Kevin Foland i Visam Ben Jeder. Iza njih delovaće Rus Aleksandar Golovin. U timu iz Monte Karla rovit je golman Benžamin Lekomt koji ima problema s tetivom, ali se očekuje da stane među stative u češkoj prestonici.

20.00: (2,60) Genk (3,30) Šahtjor (2,70)

Biće ovo prvo odmeravanje snaga ovih timova u evropskim kupovima.

Utakmicu u Pragu, Sparta - Monako, možete da gledate uživo na portalu mozzartbet. com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Liga šampionaKvalifikacije za LŠkvalifikacije za Ligu šampionaMonakoSparta PragNiko Kovač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara