Evropa ima svog Bolta: Norvežanin Vorholm “ubio” zlato i svetski rekord

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.08.21. | 11:37

Veliki rezultat na trci na 400 metara sa preponama

Imamo junaka dana na Olimpijskim igrama u Tokiju. Norveški atletičar Karsten Vorholom osvojio je zlato u disciplini 400 metara sa preponama, i uz sve to postavio novi svetski rekord.

Vorholom je deonicu od 400 metara pretrčao za 45,94 sekunde, što je fascinantan rezultat. Brojni ekspreti za atletku smatraju da ostvarenje sjajnog Norvežanina može da se poredi sa svetskim rekordom Juseina Bolta (9,58).

Izabrane vesti

Posle trke Karsten Vorholom je priznao da je ovo najveći dan u njegovoj karijeri.

"Sve ovo je ludo, ovo je najveći trenutak u mom životu. Definiše sve, posebno sve te sate rada koje sam uložio, sve na čemu smo trener i ja radili. Sanjao sam o ovom, radio kao manijak, moram da vam kažem. Sanjao sam celu noć ovako nešto, stalno sam o tome mislio, tako da sam ovim zlatom sve kompletirao što se tiče medalja. Neću spavati, hiljade sati sam proveo misleći na ovo", rekao je Vorholm.

Nije mogao sjajni atletičar da sakrije emocije.

"Imao sam taj poseban osećaj u grudima, znate to kada ste nervozni. To je osećaj koji sam imao još kao klinac od šest godina. Kako sam stario, nije mi se javljao osećaj, sve do juče. Nisam ni dotakao preponu. Našao sam dodatnu snagu pred finiš. Ovo je tako velika stvar. Istorija”.


tagovi

ostali sportoviatletikaOlimpijske igretokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara