Vučević podneo krivične prijave protiv Vučića i Vulina

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević podneo je Republičkom javnom tužilaštvu krivične prijave protiv Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina.
Vučević poručuje da se u prijavi nalaze navodi iz medija kojima su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin dovodili u vezu sa klanom Veljka Belivuka. 
 
U prijavi se traži da nadležno tužilaštvo utvrdi sve činjenice i da "javnost dobije odgovor kakav zaslužuje". 
 
"Dokazi koje smo priložili su vrlo jasni. Naveli smo sve medije koji su proteklih dana pisali. Ja verujem u pravosudni sistem naše države. Neka se utvrde sve činjenice. Neka tužilaštvo utvrdi ko je šta uradio", kaže Vučević.
 
Vučević je, dodaje, krivičnu prijavu koncipirao na osnovu informacija koje je čuo u medijima.
 
"O tome se mora raspravljati pred državnim sudskim organima. Mi smo naveli dokaze iz kojih smo definisali krivičnu prijavu, a to na koji će način ona biti definisana je na Tužilaštvu. Naveli smo KRIK, BIRN, Novu S, N1, jedan hrvatski portal i konferenciju Dragana Đilasa i sve ono što su oni pričali", dodaje Vučević.
 
Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić ovaj potez je već najavio i rekao da će se tako utvrditi istina da li su on i Aleksandar Vulin sarađivali i viđali se sa Belivukom.
 
 
Ovo nije prvi put da Vučević podnosi krivičnu prijavu protiv svog stranačkog šefa. To je učinio i početkom decembra 2019. godine, kada je podneo prijavu protiv Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, kako bi se utvrdila njihova umešanost u aferu "Jovanjica". Krajem januara 2020. tužilaštvo je saopštila da braća Vučić nemaju nikakve veze sa domaćinstvom na kojem se uzgajala marihuana. 
  • Fox M.

    05.08.2021 03:28
    Istina je negde tamo, ali ne tamo gde V želi.
  • Goran

    03.08.2021 21:48
    Sta ste ocekivali od recikliranih radikalskih dzukela?
  • NS

    03.08.2021 20:23
    Kakav narod, takav i predsednik. Da smo normalni ne bi rehabilitovali šljam devedeseti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.