Građanski preokret: Tužilac da reaguje zbog zaduživanja Zrenjanina za pola milijarde dinara

Organizacija Građanski preokret apelovala je na tužilaštvo u Zrenjaninu da reaguje po krivičnim prijavama koje su podnete protiv najviših funkcionera vlasti u tom gradu.
Građanski preokret: Tužilac da reaguje zbog zaduživanja Zrenjanina za pola milijarde dinara
Foto: 021.rs
Povod za to je najnovija odluka Skupštine grada od 30. jula ove godine o kreditnom zaduživanju u iznosu od 491 milion dinara.
 
Građanski preokret podseća da je lokalna samouprava Zrenjanina prošle godine platila 420 miliona dinara firmi "Milenijum tim" za razminiravanje zemljišta u vlasništvu Linglonga, a da ove godine plaća 448 miliona dinara da se izgradi vodovodna i kanalizaciona mreža toj kineskoj kompaniji.
 
Kako kažu, nakon tako "domaćinskih" poteza, očigledno nije ostalo dovoljno novca za tradicionalna predizborna krečenja i asfaltiranja, a izborna godina se bliži, pa se pribeglo pljački narednih generacija koje će morati da vraćaju dugove s kamatama.
  • Cvrčak

    05.08.2021 08:22
    Nema toga
    "Tužilac da reaguje..."!? Pa Osnovni tužilac ne sme da se promoli iz mišje rupe, boji se Višeg tužioca, a ovaj u još dubljoj rupi, boji se Zagorke, koja se zavukla u krtičje kanale i oglasi se samo kad putem vibracija primi nalog od Vrhovnog, a pojavljuje se samo kad treba da položi zakletvu.
  • Zrenjaninac

    03.08.2021 20:59
    Baš
    E tako se to radi, čisto i transparentno. Prvo žedan grad budućem najvećem zagađivaču Ling longu poklanja 450 miliona za izgradnju fabričkog vodovoda, a zatim se (verovatno od Kineza) uzima toliki kredit da bi se nešto poradilo po gradu da bi se ljudima zamazale oči. . Brzo, lako i ubitačno. Za našu decu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina