Google uskoro znatno ograničava starije Androide

Ako vaš uređaj koristi Android 2.3.7 ili stariji, na njemu, počev od 27. septembra, više nećete moći da se prijavite na Google nalog.
Google uskoro znatno ograničava starije Androide
Foto: Pixabay
"Ako se prijavite na uređaju nakon 27. septembra dobićete greške u vezi s prijavom na usluge poput Gmaila, Youtubea i Mapsa", upozoravaju iz Googla.
 
Ugroženi su pre svega uređaji izašli pre skoro deset godina.
 
Trenutno postoji više od tri milijarde aktivnih Androida, što znači da će ove promene će uticati na veći broj ljudi a pre svega one koji se drže starijih tehnologija, piše Tportal.
 
Ako imate uređaj sa instaliranim Androidom 2.3.7 nakon 27. septembra i dalje ćete moći da koristite neke Googleove usluge ako ste prijavljeni preko pretraživača.
 
Svi pametni telefoni koji u sebi imaju Android 3.0 moći će normalno da se prijave na Google nalog.
 
Savet je da proverite da li vaš stari pametni telefon podržava nadogradnju softvera i iskoristite tu opciju.
  • Shimmy

    03.08.2021 10:29
    vazno
    jedino je bitno da se svako od nas bar malo potrudi da ogranici google.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).