Dejmon: Nisam koristio pogrdnu reč za homoseksualce 1Foto: EPA-EFE/KAMIL KRZACZYNSKI

Glumac Met Dejmon je dao izjavu za Varieti usred besa zbog intervjua u kome je navodno izjavio da je donedavno koristio pogdrnu reč za homoseksualce.

Dejmon je porekao upotrebu dobro poznate homofobične “f” reči „u svom ličnom životu“, nakon što je bio oštro i široko kritikovan jer je u nedavnom intervjuu navodno otkrio da je „penzionisao“ termin nakon što mu je ćerka rekla da je neprihvatljiv, piše Gardijen.

Oskarovac je za Sandej tajms rekao da se ta reč “obično koristila dok sam bio dete, sa drugačijim smislom“.

Rekao je da ga je ćerka kritikovala nakon što je tu pogrdnu reč upotrebio u šali „pre nekoliko meseci“.

“Otišla je u svoju sobu i napisala veoma dugu, lepu raspravu o tome kako je ta reč opasna. Rekao sam: “penzionišem f..reč”. Razumeo sam ”, kazao je Dejmon za Sandej tajms, što su mnogi protumačili da je tu reč koristio.

Dejmon je to demantovao rečima: “Nikada nikoga u svom ličnom životu nisam nazvao f…”

Glumac je za Varieti objasnio da pogrdnu reč nikada nije koristio u „ličnom životu“ i da je intervju Sandej tajmsu „naveo mnoge da pretpostave najgore“.

“Objasnio sam da se ta reč koristila stalno i neobavezno i da je čak bila u dijalogu u mom filmu 2003. godine“, rekao je Dejmon za Varieti.

“Moja ćerka je izrazila nevericu da je ta reč ikada mogla da bude korišćena bez razmišljanja. Na moje divljenje i ponos, bila je izuzetno artikulisana u svom objašnjenju zašto je ta reč uvredljiva za nekoga u LGBT zajednici, bez obzira na to koliko je bila uobičajena”.

Dejmon se 2017. izvinio što je rekao da je seksualni napad „spektar ponašanja“ nakon negodovanja javnosti, koja mu je zamerila i da nije dovoljno oštro reagovao na optužbe za seksualno zlostavljanje na račun njegovog prijatelja producenta Harvija Vejnstajna.

Met Dejmon (50) koji je 1998. godine osvojio Oskara za film “Dobri Vil Hanting” sa suprugom Lucijanom ima četiri kćeri, od 10 do 23 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari