CRNA NEDELJA U KRALJEVU: Đorđe (37) je samo nestao u virovima Ibra, njegovog sina (5) spasli kupači
Nije mu bilo spasa Mesto utapanja, Foto: Kurir/J.S.

Crna nedelja u Kraljevu

CRNA NEDELJA U KRALJEVU: Đorđe (37) je samo nestao u virovima Ibra, njegovog sina (5) spasli kupači

Crna Hronika -

Telo Đorđa Baltića, koji je u nedelju po podne nestao pod vodom, izvučeno iz Ibra na kraljevačkom keju

Telo Đorđa Baltića (37) iz Kraljeva, koji se u nedelju oko 18 časova utopio u reci Ibar na kraljevačkom keju, isplivalo je u ponedeljak oko 10 časova u blizini splavova na ovoj reci.

Telo je prvo ugledala radnica na jednom splavu i počela da vrišti, a potom su kajakaši obezbedili telo do dolaska vatrogasno-spasilačke jedinice kako ga voda ne bi odnela.

Tražili ga i očevici

- Znali smo da se čovek u nedelju utopio i da je potraga za njim u toku. U prvi mah pomislila sam da neko pliva kraj splava, tako je izgledalo, a onda sam videla beživotno telo kako pluta. Ne mogu vam opisati kako sam se u tom trenutku osećala - kazala je radnica Kuriru.

Prema potvrđenim informacijama, Đorđe Baltić je u nedelju na kupanje na reku pošao sa petogodišnjim sinom, a kada je u jednom trenutku nestao pod vodom i nije se više pojavljivao, grupa kupača koja se tu zatekla spasla je mališana i pokušala da pronađe Đorđa, ali bez uspeha. Ubrzo je pao mrak, a potraga za nestalim Đorđem odložena je za ponedeljak ujutru.

Kraljevo, utapanje
foto: J.S.

Kako je Kuriru rekao jedan od prijatelja nastradalog, Đorđe je bio finansijski direktor kraljevačkog preduzeća „Putevi“ i bio je omiljen među radnicima.

- Nema toga što on ne bi učinio da pomogne radnicima i zbog toga su ga izuzetno cenili. Preduzeće dobro posluje, a deo finansijske dobiti koju ostvari deli zaposlenima. Otišao je jedan mlad život, čovek u punoj snazi, koji se bavio i sportom. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece, jedno od pet godina, a drugo od godinu i po dana. Velika je sreća što su se u momentu nesreće na mestu događaja zatekli kupači, koji su spasli dete, inače bi tragedija bila veća - rekao je prijatelj nastradalog za Kurir. Pokojni Baltić bavio se i američkim fudbalom, a od njega su se juče oprostili i iz kluba Kraljevske krune, čiji je bio igrač.

Američki fudbal

- Jedan od naših igrača i veterana tragično je izgubio život 1. avgusta. Ostaće upamćen kao dobar drugar i požrtvovani sportista i kao neko ko je uvek bio spreman na smeh i šalu - saopštili su iz kluba Kraljevske krune.

Baltićevi prijatelji dodaju još i da je on bio dobar plivač.

JOŠ JEDNA NESREĆA

Muškarac se utopio u Moravi

U nedelju oko 14 časova dogodila se još jedna nesreća, kada se D. Z. (55) iz kraljevačkog sela Adrani utopio u Zapadnoj Moravi kod Miločajskog mosta. Pretpostavlja se da je uzrok utapanja ovog muškarca srčani udar.

Kurir.rs/ J. Slijepčević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track