MASOVNA TUČA NA SAVSKOJ REGATI: Mačetom povredio više osoba, traga se za ostalim učesnicima
Foto: Printscreen/YouTube/BN

opšti haos

MASOVNA TUČA NA SAVSKOJ REGATI: Mačetom povredio više osoba, traga se za ostalim učesnicima

Bosna i Hercegovina -

U toku je rad na prikupljanju svih potrebnih činjenica i dokaza, kao i na identifikovanju svih lica koja su učestovala u incidentu.

Muškarac G.Đ. uhapšen je zbog sumnje da je u nedleju, prilikom održavanja Savske regate u mestu Rača kod Bijeljine mačetom povredio više osoba.

"Prilikom održavanja regate došlo je do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu od strane više lica, gde je od strane jednog lica koje je koristilo hladno oružje - mačetu povređeno više lica. Niko nije životno ugrožen, ali je više lica zbrinuto u Medicinskom centru Bijeljina. Prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, službenici aktivno su sprečavani u primeni svojih policijskih ovlašćenja i tom prilikom su bili prinuđeni da upotrebe sredstva sile - rekla je za InfoBijeljina Aleksandra Marić, portparol PU Bijeljina.

Marićeva je dodala da je policija uhapsila G.Đ. koji je identifikovan kao jedan od učesnika događaja, dok se za drugima učesnicima intezivno traga.

"Većina lica je pobegla sa lica mesta. O događaju je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji se izjasnio da se radi o krivičnom delu 'Izazivanje opšte opasnosti'. U toku je rad na prikupljanju svih potrebnih činjenica i dokaza, kao i na identifikovanju svih lica koja su učestovala u navedenom događaju, navela je Marićeva.

Savska regata održava se u okviru tradicionalne manifestacije ”Panteliski dani 2021” koja se organizuje u čast Svetog Pantelejmona, slave grade Bijeljina.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track