Just In: Clean Beauty trendovi koji su osvojili beauty industriju

by | februar 8, 2024
clean beauty trendovi

Clean Beauty trendovi osvojili su beauty industriju!

Beauty industrija krenula je na put ogromnih promena, a sve su popularniji „čisti“, veganski, cruelty free proizvodi. Pored toga što sadrže malo (ili nimalo) veštačkih sastojaka, ovakvi proizvodi su održiviji, a samim tim i manje štetni po životnu okolinu. Upravo je to i glavni razlog zašto se sve više brendova okreće čistoj lepoti.

U nastavku donosimo nove clean beauty trendove.

Clean beauty trendovi

Lepota bez vode

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Solid Shampoo by Wild Ona | UK (@wild_ona)


U poslednje vreme, sve češće viđamo šampone, regeneratore, proizvode za čišćenje lica u čvrstoj formi. A šta im je zajedničko? Formula bez vode. Ovakvi proizvodi su sve popularniji jer su održivi, a u isto vreme, zbog veće koncentracije sastojaka, efikasniji su. Uz to, budući da se ne koristi voda, manje su šanse i za razvoj bakterija. Stoga je i pakovanje održivije, i najčešće se pravi od recikliranih materijala.

Pročitajte i… Kajli kozmetika u sasvim novom ruhu!

Multitasking balzami

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Hannah ☀️ (@rosybeautylove)


Ove godine, beauty industrija preplavljena je stikovima koji su namenjeni za različite svrhe. Tako postoje stikovi koji mogu biti balzam za usne, rumenilo i senka za oči.

Superhrana u beauty proizvodima

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели – (@sustainable_valerie)


U beauty proizvodima se sve više koriste prirodne namirnice poput celera, kelja, pečuraka i bobičastog voća. Na taj način naša koža, kosa i nokti dobijaju sve neophodne vitamine i druge nutrijente. Prirodna kozmetika trenutno vlada.

Apcikliranje

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Coffeekornerhispano (@coffeekornerhispano)


Apcikliranje, ili kreativna ponovna upotreba, veliki je clean beauty trend. Mnogi preparati, poput pilinga, sadrže talog kafe, ostatke ljuski argana ili koštice kajsije. Na taj način, baca se i manje hrane, a koža dobija neophodne nutrijente.

Trendovi lepote se definitivno menjaju. Danas umesto teške šminke problematičnih kozmetičkih procedura ovaj nam trend nameće čistu lepotu. Prirodna kozmatika se javlja kao najbolja opcija održavanja kože mladolikom, a zubni implanti kao procedura koja nam omogućava lep osmeh uprkos stomatološkim problemima.  

 

lepotaizdravlje.rsJill Burrow via Pexels