Sandra Perković (© Reuters)
Sandra Perković (© Reuters)

Sandra Perković bez podijuma: Ovo su bile smešne daljine, medalja se nudila, ali nešto mi u Tokiju od početka smeta

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.08.21. | 16:02

Dvostruka olimpijska pobednica tek četvrta

Kao što je Srbija računala sigurnu medalju Novaka Đokovića, tako je i Hrvatska ukalkulisala odličje Sandri Perković. Samo što je po uzoru na najboljeg tenisera sveta, 31-godišnja bacačica diska iz Zagreba podbacila na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Završila je tek na četvrtom mestu. Njen najbolji hitac je vredeo 65 metara i jedan centimetar, nedovoljno da se popne na podijum. Dovstruka olimpijske pobednica iz Londona i Rio de Žaneira tako je ostala bez medalje. Možda i zbog toga što je posle druge serije takmičenje prekinuto na sat vremena usled jake kiše.

Izabrane vesti

Nisam bila na nivou. Žao mi je prvog hica, disk je bio pun vode. Drugi hitac, tako se ne baca. Onda je krenula kiša, vratila sam se na najbolji mogući način. Zagrejali smo se, ohladili... Krug nije bio dobar. Alman je super otvorila takmičenje, tako se to radi. Baciš, pa nek te hvataju. Kad je pala kiša ni ona ništa nije mogla. Svaka čast Nemici. Nešto mi od početka smeta ovde u Tokiju, nije do drugih, do mene je“, jadala se Perkovićeva.

Da joj je neuspeh teško pao moglo se uočiti kad je pustila suzu.

Prvi hitac mi je kliznuo iz ruke, drugi je bio divljački, a u četvrtoj seriji mi je kapala voda iz diska. Nije to razlog, sezona je za mene bila puna iskušenja, sve sam ih preživela, došla ovde, ali nisam uspela. Pariz 2024. će biti drugačiji. Ovako se ne završava nijedan ciklus, tako ni moj“.

Zlato je osvojila Valari Alman iz Sjedinjenih Američkih Država (68,98), srebro je pripalo Nemici Kristin Pudenc (66,86), a bronza Kubanki Hajme Perez (65,72).

Ne volim brze i glupe krugove. Ovo su bile smešne daljine, medalja se nudila. Nisu to opravdanja, kriva sam ja. Četvrto mesto nije loše, ali nisam to ja. Moram da se koncentrišem, vratim kući i krenem dalje“, dodala je Sandra Perković.


tagovi

Sandra Perkovićbacanje diskaatletikaatletika na olimpijadiOlimpijske igreOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara