Iran zapretio: "Reagovaćemo"

Iran će reagovati na bilo kakvu pretnju po njegovu bezbednost, saopštilo je danas iransko Ministarstvo spoljnih poslova.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.08.2021.

16:02

Iran zapretio:
Depositphotos/eremey90

Sjedinjene Američke Države, Izrael i Velika Britanija okrivili su Iran za napad na tanker kojim upravlja Izrael blizu obale Omana, a Teheran je porekao bilo kakvu umešanost u raj incident u kojem su ubijena dva člana posade, piše Rojters.

SAD i Britanija saopštile su u nedelju da će zajedno sa svojim saveznicima odgovoriti na napad tankera naftnih derivata pod zastavom Liberije, u japanskom vlasništvu, kojim upravlja kompanija Zodiak Maritime koja je u izraelskom vlasnišvu.

Britanija je danas pozvala iranskog ambasadora a kasnije je Iran pozvao britanskog otpravnika poslova u Teheranu zbog optužbi iz Londona na "račun Islamske Republike", javila je danas iranska novinska agencija Fars.

"Iran ne okleva u zaštiti svojih bezbednosnih i nacionalnih interesa i brzo i snažno će odgovoriti na svaku moguću avanturu", rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Said Hatibzade na iranskoj državnoj televiziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: