Fudbal

Radnik produbio krizu na "Pecari"

Radnik produbio krizu na "Pecari"
Foto: N.N. | Radnik produbio krizu na "Pecari"

Mi smo u krizi i nedostaje nam kvalitete, poručio je Toni Karačić, šef stručnog štaba Širokog Brijega, nakon što su njegovi fudbaleri u utakmici trećeg kola M:tel Premijer lige BiH na "Pecari" s Radnikom odigrali bez pogodaka rezultatom 0:0.

Bio je to treći neriješen rezultat za tim iz Hercegovine u aktuelnoj sezoni, a prvi osvojeni bod gostiju iz Bijeljine. 
 
"Čestitam gostima na zasluženom bodu za koji su se maksimalno potrudili i postavili se organizirano u obrani. Mi smo definitivno u krizi, nemamo rješenje na postavljenu obranu protivnika i ovo što smo stvorili nismo na kraju okrunili pogotkom. Nama nedostaje kvalitete i od toga ne treba bježati, ponavljam da smo u krizi i ovo treba prespavati i dobro analizirati kako bismo se što bolje pripremili za sljedeću utakmicu", rekao je Karačić.
 
Prva ozbiljnija situacija na susretu dogodila se u 5. minuti, kada je Nikolas Llanos pucao u golmana gostiju nakon ubačaja Alen Jurilja. Radnik je kreirao dobru šansu u 28. minuti, kada je pokušao Đorđe Pantelić, ali odbranio je Dario Miškić.
 
Velika šansa za Juru Obšivača stvorena je nakon ubačaja Bože Vukoje iz prekida u 32. minuti. Potom slijedi dobar udarac Pantelića u 38. minuti, ali lopta odlazi pored gola Miškića.
 
Llanos je u prilici u 39. minuti, ali obrana blokira njegov udarac. Sjajna šansa za Radnik pojavila se u 59. minuti, Kenan Šarić je izašao jedan na jedan s Miškićem, ali golman Širokog pročitao je njegov pokušaj.
 
Minutu kasnije domaći traže penal na Filipu Brekalu, a sudija odmahuje rukom.
 
Odličan pokušaj stvorio je Ivan Ikić iz slobodnjaka, ali odbranio je golman gostiju u 87. minuti.
 
"Mi rastemo iz treninga u trening i veoma je važno da ova ekipa osjeti da može igrati i da se psihološki ojačamo. Imali smo i nekoliko mladih igrača, a na određenim pozicijama nemamo adekvatnih zamjena, pa smo se iz tog razloga u posljednjih dvadesetak minuta povukli i čuvali ono što smo u većem dijelu utakmice imali. Imali smo i tu priliku jedan na jedan s Miškićem, ali je nismo iskoristili. Možda bi bilo i previše da smo uzeli sva tri boda. Imajući u vidu da je Široki Brijeg stiskao i napadao, ovaj rezultat je realan na kraju", kazao je Vlado Jagodić, trener Radnika. 
 
Široki Brijeg u sljedećem kolu gostuje kod Slobode na "Tušnju", dok će Radnik na svom stadionu dočekati mostarski Velež.
 
Rezultati 3. kola: Široki Brijeg - Radnik 0:0, Sloboda Tuzla - Leotar 1:0, Željezničar - Posušje 1:0, Sarajevo - Zrinjski 0:2. Odgođena je utakmica: Borac - Tuzla siti. Sinoć su igrali: Velež - Rudar Prijedor.
 
M:TEL PREMIJER LIGA BiH
1. Sloboda 3 3 0 0 4:1 9
2. Tuzla siti 2 2 0 0 4:2 6
3. Zrinjski 2 1 1 0 2:0 4
4. Leotar 3 1 1 1 1:1 4
5. Željezničar 3 1 1 1 3:3 4
6. Velež 1 1 0 0 2:0 3
7. Široki Brijeg 3 0 3 0 1:1 3
8. Sarajevo 3 1 0 2 3:4 3
9. Borac 2 0 2 0 1:1 2
10. Rudar 2 0 1 1 1:2 1
11. Radnik 3 0 1 2 1:3 1
12. Posušje 3 0 0 3 0:5 0
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije