Nikola Maksimović (Reuters)
Nikola Maksimović (Reuters)

Maksimović ima načelni dogovor sa Marseljom, tamo ga čeka žestoka konkurencija

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.08.21. | 15:01

Đanluka di Marcio tvrdi da je srpski štoper blizu selidbe na jug Francuske

Početokom jula Nikoli Maksimoviću je istekao ugovor sa Napolijem i od tada je pred njim sva sloboda u izboru nove sredine. Interesenata za usluge srpskog štopera bilo je sijaset, ali kako stvari stoje karijeru će nastaviti u Marselju. Specijalista za prelazni rok Đanluka di Marcio tvrdi da Maksimović ima načelni dogovor sa francuskim klubom i da ostaje da se utanače detalji, kao i da se čeka da Marselj donekle rastereti igrački kadar.

Deluje da je nekadašnji štoper Crvene zvezde spreman da napusti Apenine posle sedam godina. U tih nešto više od pola decenije stala je i šestomesečna pozajmica u moskovski Spartak tokom prve polovine 2018. godine, ali se tada vodio kao fudbaler Napolija. Sevilja je još jedan klub na čijem se radaru našao budući da su joj preko potrebni centralni defanzivci.

Izabrane vesti

Pre Napoija Maksimović je nastupao za Torino iz kojeg je otišao 2016. u transferu vrednom preko 20.000.000 evra. Seriju A našušta posle 132 odigrane utakmice, dva gola i četiri asistencije.

Ukoliko transfer bude ozvaničen, Maksimovića će na jugu Francuske sačekati nimalo lagana konkurencija u zadnjoj liniji i pitanje je hoće li odmah uspeti da zavredi status prvotimca. Tu je standardni tandem iz prošle sezone Duje Ćaleta Car - Alvaro Gonzales, odnosno Leonardo Balerdi koji je ovog leta otkupljen od Dortmunda nakon pozajmice. Iz Arsenala je na pozajmicu stigao Vilijam Saliba, a pred dve nedelje za 4.500.000 evra od Santosa došao Luan Peres.

Marselj je ovog leta već potrošio oko 45.000.000 evra, a zaradio tek 3.500.000. Sreća u slučaju Maksimovića, neće biti obeštećenja.


tagovi

Nikola Maksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara