Još 386 novoobolelih, četiri preminula, osam na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 386 novoobolelih od korona virusa i četiri preminula.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 722.607 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovano je 7.122 smrtna slučaja.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 452 pacijenta, od kojih je osam na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 9.275 osoba, a ukupno od marta 4.686.746.

Povezane vesti:

Član Kriznog štaba i epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas za RTS da se beleži porast aktivnosti korona virusa koji se ispoljava sa povećanjem broja novozaraženih i da se porast, koji traje od poslednje nedelje juna, iz nedelje u nedelju prati.

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da je siguran da će školska godina početi regularno, jer se ne očekuje značajniji porast broja inficiranih korona virusom do oktobra.

Vakcine protiv kovida-19 koje se trenutno primenjuju širom Kine prema tvrdnjama kineskih stručnjaka nastavljaju da pokazuju dobre preventivne i zaštitne efekte protiv delta soja korona virusa, piše danas Čajna dejli, a prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Ministar zdravlja Kosova Arben Vitija izjavio je danas da će uskoro biti uništeno 1.000 testova za utvrđivanje inficiranja korona virusom koje je Srbija donirala Kosovu u aprilu prošle godine, preneo je portal Kossev.

Na ulicama australijskog grada Sidneja danas su raspoređeni vojnici da bi se osiguralo da pozitivni na korona virus poštuju karantin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari