Читај ми!

Sastanak o međustranačkom dijalogu, prisustvuje predsednik Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić stigao je nešto pre 14 sati u Skupštinu Srbije, gde će prisustvovati sastanku Radne grupe za međustranački dijalog bez prisustva stranaca.

Vučića je u Skupštini Srbije dočekao predsednik parlamenta Ivica Dačić.

Ranije su u parlament došli i pojedini predstavnici opozicije, a među prvima predsednik DSS-a Miloš Jovanović i zamenik predsednika SRS-a Aleksandar Šešelj, kao i šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović.

Očekuje se da se danas na sastanku napravi presek stanja, i da se utvrdi oko čega vlast i opozicija mogu postići dogovor, kad je reč o poboljšanju izbornih uslova.

Vučić je sinoć rekao da će čuti primedbe učesnika sastanka i pokušati da se izađe u susret svemu što je realno i ostvarivo.

Predsednik Narodne skupštine ocenio je da međustranački dijalog može da bude uspešan samo ukoliko su predlozi realistični, održivi, prihvatljivi za sve strane i time bi se, kako je rekao, stvorili uslovi da svi učestvuju na izborima.

On je rekao da je napravljen presek stanja – šta su sve predlozi koje opozicione stranke daju, navodeći da će o tome danas razgovarati na sastanku.

Vučić će razgovarati sa Dačićem i opozicionim strankama koje ne žele prisustvo stranaca u dijalogu, a to su Srpski pokret Dveri, Demokratska stranka Srbije, POKS, Dosta je bilo, Zavetnici, Srpska radikalna stranka, Zdrava Srbija.

 

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво