Društvo

Služen parastos poginulim radnicima UKC Republike Srpske

Služen parastos poginulim radnicima UKC Republike Srpske
Foto: N.N. | Služen parastos poginulim radnicima UKC Republike Srpske

BANJALUKA - Služenjem parastosa, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na spomen-ploču u Univerzitetskom kliničkom centru, a povodom Ilindana, odata je počast za pet poginulih radnika ove zdravstvene ustanove, koji su život dali za odbranu Republike Srpske.

Nekadašnji radnik ove zdravstvene ustavove, Goran Kajkut, stradao je kod Doboja 1994. godine. Imao je tada samo 23 godine, kaže njegova majka koja je prisustvovala pomenu u UKC-u.

“Ovo je težak dan za mene i moju porodicu. Zahvalna sam rukovodstvu UKC-a što su nas nisu zaboravili”, rekla je Miroslava Kajkut.

Direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da će članovi ove ustanove čuvati sjećanje na svoje radnike poginule u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i vodi brigu o njihovim porodicama.

“Mogu da se pohvalim da smo ih pomogli u rješavanju mnogih životnih problema. Tako će biti i ubuduće. Nećemo dozvoliti da sjećanje izblijedi”, poručio je Đajić.

Iz boračke organizacije grada Banjaluka rekli su da je moralna i svaka druga obaveza, odavanje počasti poginulim borcima i pomoći njihovim porodicama.

“Ne umiru oni koji se sahranjuju, nego oni koji se zaborave. Danas je dokaz da naši najmiliji nisu zaboravljeni”, naveo je Goran Rogić predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije grada Banjaluka.

Parastosu su prisustvovali članovi porodica poginulih, predstavnici Boračke organizacije i zaposleni UKC-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije