Milenko Sebić (©MN Press)
Milenko Sebić (©MN Press)

Bronzani Sebić: Posle Rija sam osećao težak bol... Sad sam pobedio sebe, na prvu opalio i uzeo medalju

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.08.21. | 12:24

"Medalju posvećujem našoj drugarici, koleginici koja nažalost nije više sa nama. To je naša Bobana Veličković"

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Posle Damira Mikeca još jedan srpski strelac je upucao medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. U pitanju je Milenko Sebić koji je do odličja stigao u disciplini 50 metara malokalibarska puška trostav. Činilo se dugo da neće uspeti da bude među tri najbolja takmičara, ali je u završnici uspeo da se izdigne i overi bronzano odličje.

Izabrane vesti

Utorak, 06.40: (6,00) Španija (20,0) SAD (1,15)

Sebić je rođen u Trsteniku, ima 36 godina i visok je 197 centimetara. Streljaštvom je počeo da se bavi 1998. godine, ima jednu bronzu sa SP i tri evropska srebra. Učestvovao je i na prethodnim Olimpijskim igrama, kada nije uspeo da prođe dalje u kvalifikacijama.

"Posle tog Rija sam imao veoma težak bol, jer sam bio spreman za to finale. Ali, sticajem okolnosti desilo se to što se desilo. Ovih pet, mogu slobodno da kažem paklenih godina, bile su pripreme za Tokio i to je urodilo plodom. Stvarno sam prezadovoljan jer sam sa mojim trenerom uspeo da pobedim sebe, izguram i osvojim ovu medalju", izjavio je Milenko Sebić posle svečane ceremonije.

Posle današnjih kvalifikacija Milenko je zauzimao četvrtu poziciju.

"Po prvi put sam najgore preživeo u meču. Znao sam da ako ne odradim meč kako treba, neću biti ni u finalu. Baš sam se izmučio da bih išao dalje. U glavi sam zacrtao rezultat koji će biti dovoljan za finale kad je sve idealno, ali bilo je malo vetra i bili su jaki rezultati, međutim ispod granice koju sam ja postavio. To je dobro. U finalu sve kreće od nule. Ali, bilo mi je za nijansu lakše nego kvalifikacije. Rasteretio sam se i izgurao. Naravno da i tu postoji pritisak, ali malo manji".

Sebić je bio veoma srećan posle raspleta u finalu, ali definitivno će biti potrebno vreme da potpuno preradi u mislima šta je uspeo da postigne.

"To je u meni. Unutra se radujem. Verovatno još nisam svestan do kraja. Prezadovoljan sam, posebno jer sam znao da odlučujući metak da mi je Norvežanin za 0,7 i da u stojećem stavu sve može da se desi. Podigao sam i na prvu opalio. Pogledao sam – 10,0! To je to".

U trenucima kada se radovao zbog jednog od najvećih uspeha u karijeri, Sebić nije mogao da ne pomene jednu posevnu osobu.

"Medalju posvećujem našoj drugarici, koleginici koja nažalost nije više sa nama. To je naša Bobana Veličković", zaključio je Milenko Sebić.



tagovi

Olimpijske igre 2021Olimpijske igre 2020tokio 2020Milenko Sebićstreljaštvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara