Simon Bajls (©Reuters)
Simon Bajls (©Reuters)

Preokret: Simon Bajls se ipak takmiči u finalu na gredi

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.08.21. | 11:39

Velika odluka jedne od najboljih gimnastičarki na planeti

Trofejna američka gimnastičarka Simon Bajls odlučila je da se ipak takmiči u finalu na gredi u utorak od 10.50!

Bajls se nije takmičila otkako se povukla prošle sedmice iz rane faze ženskog timskog finala, a kasnije je odlučila da odustane od svih individualnih takmičenja sve do sada. Ova 24-godišnja Amerikanka povukla se posle niza grešaka u kvalifikacijama, da bi onda na preskoku napravila jedan i po zaokret umesto dva i po posle čega je loše doskočila i umalo pala. Ubrzo je otrčala u svlačionicu s doktorom reprezentacije i zatim na društvenim mrežama objavila da se povlači zbog "mentalnih problema".

Izabrane vesti

Nešto kasnije je otkriveno da je tokom takmičenja u preskoku prolazila kroz psihološki fenomen koji dovodi do toga da gimnastičari izgube orijentaciju u vazduhu dok izvode vežbe, zbog čega se nije osećala komforno, ni spremno da se takmiči dalje.

Utorak, 03.00: (1,07) Slovenija (25,0) Nemačka (8,50)

U finalu na gredi Bajlsova takmičiće se protiv sunarodnice Sani Li, te Kanađanke Elizabet Blek, Rumunka Larisa Andrea Jordače, Ruskinja Vladislava Urazova, te Brazilka Flavija Saraiva i Kineskinje Tang Siđing i Guan Čenčen.

Takmičenje na gredi je glavni adut Simone Bajls koja je u Riju uzela četiri zlata i jednu bronzu, dok je u Tokiju u timskom takmičenju udošla do srebra uprkos povlačenju. Ona je uoči Igara u Tokiju bila možda i glavna favoritkinja za svih šest zlata.



tagovi

Simon Bajlstokio 2020Olimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara