VIDEO: MUP angažovao dodatne vatrogasce zbog velikog požara na Mokroj Gori

MUP je uputio dodatne snage vatrogasno-spasilačkih jedinica ka Mokroj Gori, kako bi sa kolegama koji su već na terenu, stavili pod kontrolu požar koji je juče posle podne zahvatio suvu travu.
VIDEO: MUP angažovao dodatne vatrogasce zbog velikog požara na Mokroj Gori
Foto: 021.rs
Kako je sinoć za Tanjug rekao načelnik Odeljenja za vanredne situacije Užica, Saša Cicvarić, požar je izbio na području Brezovice na Mokroj Gori, a na nepristupačnom terenu gori oko 100 hektara šume.
 
"Mećavnik nije zahvaćen požarom, a nisu ugožena ni domaćinstva na ovom području", dodao je Cicvarić.
 
On je naglasio da gašenje požara otežavaju jak vetar i visoka temperatura.
 
 
U saopštenju MUP navodi se da su upućena još 82 vatrogasca-spasioca iz 10 gradova Srbije sa teškom mehanizacijom, autocisternama i vozilima za gašenje šumskih požara, 78 pripadnika specijalizovane jedinice civilne zaštite, kao i pripadnike dobrovoljnih vatrogasnih društava.
 
S obzirom na izuzetno nepovoljne vremenske uslove, jak vetar i nepristupačnost terena, MUP pojačava dejstvovanje radi brže lokalizacije i likvidacije požara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.