Srpkinje lako sa Korejom, sa kote dva u četvrtfinale

Ostali sportovi 02. avg 202103:28 > 03:28 0 komentara
Toru Hanai/Getty Images

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je četvrti trijumf na Olimpijskim igrama u Tokiju. U direktnom dvoboju za drugo mesto u grupi "A" srpske dame savladale su Južnu Koreju 3:0 (25:18, 25:17, 25:15).

U prvom setu Južna Koreja je samo povela 3:0. Međutim, brzo je stigao odgovor Srpkinja. Vezale su aktuelne svetske šampionke devet poena i stigli do 9:3. Tu su praktično sve dileme oko prvog seta bile rešene.

Korejanke su drugi deo dobro otvorile. Došle su do 8:7. Onda su se Maja Ognjenović i drugarice ponovo uozbiljile i vrlo brzo se odvojile na 13:9. Ovaj deo igre su dobile 25:17.

Treći set je bio i poslednji. U njemu su izabranice Zorana Terzića od početka vodile. Otišle su na 11:6 i lako privele posao kraju. Selektor je u finišu imao mogućnost i da malo odmori devojke iz startne postave.

Najefikasnija u timu Srbije po običaju je bila Tijana Bošković sa 13 poena. Pored nje dvocifren učinak je imala i Milena Rašić sa 12 poena. U poraženoj ekipi Kim je brojala do devet.

Za mesto u polufinalu Srbija će igrati sa trećom ekipom iz grupe B ili ponovo sa Južnom Korejom, trećeplasiranom iz grupe A. Odluka će pasti žrebom, koji će se održati danas oko 17 časova, kada se budu odigrale sve utakmice grupne faze.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!