Partizan rutinski protiv Voždovca pred Soči 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Partizana pobedili su Voždovac 4:0 (2:0) u utakmici 3. kola Superlige Srbije i tako se sa maksimalnim učinkom vratili na prvo mesto na tabeli domaćeg šampionata.

Do petog uzastopnog trijumfa u takmičarskim mečevima od starta sezone i to bez primljenog gola, crno-beli su stigli pogotcima Rikarda u 11, Šćekića u 22, Holendera u 53 i Pantića u 70. minutu.

Trener domaćeg tima Aleksandar Stanojević počeo je meč sa šestoricom izmena u sastavu u odnosu na tim koji je u četvrtak u Slovačkoj izborio plasman u narednu rundu kvalifikacija.

Takođe, crno-bele očekuje gostovanje u Sočiju sledeće nedelje pa su ova dva meča u mnogome uticale na ekipu koja se suprotstavila Voždovcu.

Ipak, naročito tokom prvog poluvremena stekao se utisak da su ove izmene uticale na to da Partizan prikaže mnogo bolju partiju nego protiv Slovaka.

Šćekić i Jović znatno su ubrzali igru srednjeg reda, a Živković i Holander su konstantno probijali odbranu gostiju po desnoj strani.

Ova četvorka je, uz pomoć sjajnog Natka i Rikarda, bila najzaslužnija za to što je ubrzo po početku meča Partizan uspostavio svoj ritam igre i terensku inicijativu.

Polovinom prvog dela meča domači su došli do dva gola prednosti i već tada je pitanje pobednika bilo rešeno.

Već na poluvremenu Stanojević je zamenio Natha i Jovića, a nešto kasnije i Rikarda, Zdjelara i Holendera, očigledno nastojeći da ih sačuva za gostovanje u četvrtak u Rusiji.

Ipak, to nije promenilo odnos snaga na terenu, pa je do kraja njegov tim postigao još dva lepa gola i zabeležio veoma ubedljiv trijumf.

Po završetku utakmice Aleksandar Stanojević rekao je da je duel sa Voždovcem praktično bio odlučen posle ranog pogotka Rikarda.

– Rano smo postigli gol i poveli i to je uvek dobro kad igrate protiv ekipe koja igra sa pojačanom odbranom. Imali smo puno problema sa vremenskim uslovima jer je meč odigran po velikoj vrućini, ali zadovoljan sam kako je moja ekipa igrala – rekao je trener Partizana, a zatim se osvrnuo i na činjenicu da je osim Natka, u poluvremenu morao da iz igre izvede i Jovića.

– Jović se već u 35. minutu požalio na povredu i zatražio izmenu, ali smo to uradili tek u poluvremenu. Nadam se da nije ništa ozbiljno i da ćemo moći da računamo na njega za utakmicu protiv Sočija. Ostale izmene su bile planirane jer želimo da što više igrača bude u takmičarskom fokusu – izjavio je Stanojević.

Rezultati 3. kola

Proleter – Novi Pazar       2:2

Napredak – Radnički 1923         1:0

Spartak – Crvena zvezda  1:3

Radnik – Radnički (N)     1:1

Čukarički – Metalac         2:1

Partizan – Voždovac        4:0

TSC – Kolubara 19.00

Mladost – Vojvodina odloženo

Tabela: Partizan 9, Crvena zvezda 7, TSC 6, Napredak 6, Radnički 1923 6, Čukarički 6, Radnički (N) 5, Voždovac 3, Radnik 3. Metalac 1, Novi Pazar 1, Vojvodina 1, Spartak 1, Kolubara 1, Proleter 1, Mladost.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari