Foto: Reuters
Foto: Reuters

Montero protiv Banfilda ne menja dobitnu kombinaciju koja je srušila Boku

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.08.21. | 23:05

Trener San Lorenca planira da ponovi startnu postavu koja je slavila protiv velikana sa Bombonjere - još ne može da računa na Franka di Santa i Kristijana Zapatu

San Lorenco koji je iza sebe ostavio loše performanse u prvoj polovini godine i tada aktuelnom Liga Kupu, započeo novu kampanju u nacionalnom prvenstvu čvrstim tempom. Gavranovi iz Almagra ove noći (01.15) na svom Nuevo Gasometru ugostiće Banfield, ekipu iz južne zone Buenos Ajresa u meču četvrtog kola Profesionalne lige, sa misijom da ostvari i treću uzastopnu pobedu.

(2,90) San Lorenco (2,95) Banfild (2,70)

Izabrane vesti

Klub iz prestonice Tanga, započeo je sezonu upošljavanjem novog trenera, Urugvajca Paola Montera. Njegov debi na klupi San Lorenca, obeležio je nerešen 1:1 ishod u Sarandiju na gostovanju ekipi Arsenala, ali ubrzo su usledile dve pobede, protiv Sentral Kordobe sa 1:0 i Boke Juniors, koju su porazili na sred Bombonjere rezultatom 2:0, održavajući tako tradiciju i pozitivnu statistiku u okršajima sa jednim od najvećih klubova na tlu Argentine. Urugvajski stručnjak u značajnoj meri je oporavio tim nakon prve polovine godine kada je za jatom Gavranova zapovedao Diego Dabove, a koga je u prelaznom periodu menjao nekadašnji kapiten poslednje šampionske generacije Leandro „Pipi“ Romanjoli.

Trener domaće ekipe, Paolo Montero planira da ponovi istih jedanaest koji su istrčali na travnatu podlogu La Bombonjere u meču protiv Boke Juniors, uprkos činjenici da je vezista Hulian Palasios na tom susretu zamenjen u 65. minutu zbog povrede koju je zadobio od udarca u desni skočni zglob. U San Lorencu još uvek ne mogu da računaju na napadača Franka Di Santa, koji je doživeo povredu uoči početka prvenstva. Jedno od pojačanja izdejstvovanih u trenutnom prelaznom roku, kolumbijski defanzivac Kristijan Zapata tek od narednog kola biće na raspolaganju ekipi, dok se od isusnog defanzivca Alehandra Donatija očekuje da noćas ponovo zaigra prvi put još od sredine maja meseca i grupne faze Kopa Sudamerikane.

Banfild je sa svoje strane zadržao Haviera Sanguinetija za trenera i sezonu započeo sa dva remija, protiv Sentral Kordobe 1:1 i Boke Juniors u meču bez golva, da bi proteklog vikenda zabeležili i prvu pobedu minimalnim rezultatom protiv poslednjeplasiranog Uniona iz Santa Fea.

U timu Zelenih bušilica, Sanguineti će ponoviti sastav koji je ostvario pobedu u Santa Feu. Vezisti Hesus Datolo i Nikolas Linares još uvek se oporavljaju od povreda, sa vrlo malo treninga i njihov povratak ne može se tačno precizirati. Osim toga, kolumbijski napadač Maurisio Kuero i levi krilni napadač Hulian Eseiza još dve nedelje biće van terena. Zbog izostanaka, u ofanzivi Banfilda i četvrtu utakmicu zaredom delovaće mladi Đuliano Galupo (22) inače strelac izjednačujućeg gola sa Sentralom iz Kordobe,

Istorija međusobnih duela izeđu ova dva tima na strani je San Lorenza, koji je posle 106 odigranih utakmica u svim takmičenjima slavio 46 puta , naspram 31 pobede za Banfield 31, dok su preostalaih 29 sukoba završeni remijem. Ipak u poslednjih deset okršaja statistika je blago naklonjena Bušilicama iz južnog Ajresa, koje beleže 4 pobede, dok Gavranovi imaju jednu manje, a tri puta susret je završen nerešenim ishodom računajući i poslednji odigran bez golova na stadionu Florensio Sola u martu ove godine.


tagovi

ArgentinaArgentina 1San LorencoBanfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara