Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 01.08.2021.

19:55

Dončić: Možemo mnogo, ne ide nam se još kući!

Luka Dončić je još jednom briljirao u pobedi Slovenije na Olimpijskim igrama.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Dončić: Možemo mnogo, ne ide nam se još kući!
Foto: Profimedia

Slovenci su pobedili Španiju sa 95:87, a Luki je nedostajala asistencija za prvi olimpijski tripl-dabl.

Postigao je 12 poena uz 14 skokova i devet asistencija.

Po završetku meča, košarkaš Dalasa je poručio da je Slovenija spremna za veliki rezultat. U četvrtfinalu ih očekuje okršaj sa Nemačkom.

"Mislim da smo spremni za sve. Ovo je četvrtfinale. Ako izgubimo, vraćamo se kući, ali to ne želimo, pa ćemo dati sto odsto da idemo dalje", rekao je Dončić.

O samoj utakmici, primetio je sledeće:

"Nismo očekivali da idu idu u tom broju na mene. Svaki put kada bih odigrao pikenrol, jedan ili dva igrača bi ispratili to. Prilagođavali smo se tome tokom utakmice. Promašili smo dosta otvorenih šuteva, ali smo pobedili i to je jedino važno", zaključio je reprezentativac Slovenije, koji je na svom Tviter profilu kasnije napisao:

"Kakva je čast predstavljati ovu zemlju".

Selektor Španije Serđo Skariolo je poručio da je Slovenija "više od Dončića".

"Imaju dobar tim, ne radi se samo o Dončiću. Zadivljen sam kako je Luka čitao situaciju i reagovao na sve to. Pokazao je klasu, mentalnu snagu, takmičarski duh. Razumevanje šta se oko njega dešava", poručio je Skariolo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve