Ubijene dve osobe na sahrani komandanta Hezbolaha u Libanu 1Foto: EPA-EFE/NABIL MOUNZER

Najmanje dve osobe ubijene su danas južno od Bejruta, glavnog grada Libana, kada su naoružani napadači otvorili vatru na sahranu komandanta Hezbolaha koji je ubijen dan ranije, rekao je zvaničnik te grupe.

Libanska vojska je saopštila da su se rasporedili u priobalnom gradu Haldeh kako bi obuzdali napetost posle jake vatre, uključujući granate sa raketnim pogonom, terorisali stanovnike i zaustavili saobraćaj.

Naoružani napadači su i dalje na slobodi.

Vojska je upozorila da će pucati na bilo koji izvor vatre ili bilo koga ko nosi oružje na glavnom putu. Rečeno je da je jedan od njenih vojnika povredjen u pucnjavi.

Libanski mediji su preneli da u u subotu uveče jedna osoba iz jednog od sunitskih arapskih plemena Haldeh otvorio vatru tokom svadbene zabave u jednom klubu, ubivši Aliju Čebliju, člana Hezbolaha.

Čeblijev ubica je uhapšen, a njegova porodica je napad okarakterisala kao osvetu.

Čebli je optužen da je godinu dana ranije ubio sunitskog 15-godišnjeg dečaka. Porodica sunitskog arapskog plemena je u saopštenju navela da vlasti nikada nisu izvele Čeblija pred lice pravde jer je bio pod zaštitom moćne grupe Hezbolah.

Zvaničnik Hezbolaha rekao je da su naoružani napadači napali Čeblijevu pogrebnu povorku kada je stigla do porodične kuće, pucajući na ožalošćene, ubivši zeta i prijatelja i ranivši još nekoliko osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari