Moto sport

Hamilton: Bojim se da imam produženi kovid-19

Hamilton: Bojim se da imam produženi kovid-19
Foto: Tanjug/AP | Hamilton: Bojim se da imam produženi kovid-19

Aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton misli da se možda još nije potpuno oporavio od kovid-19 nakon što je osjećao malaksalost i vrtoglavicu na današnjem Hungaroringu.

Britanski vozač završio je treći i nakon trke je izrazio bojazan da možda ima produženi kovid-19, prenio je "The Guardian".

On je propustio konferenciju za novinare, pošto ga je posjetio njegov ljekar iz tima Mercedes zbog malaksalosti.

Nakon toga je priznao da ne osjeća da se potpuno oporavio od negativnih pojava korona virusa koji je imao u decembru.

"Borim se cijele godine sa zdravljem, nakon onoga što mi se desilo u decembru. I dalje je u toku borba. Imam veliku vrtoglavicu, sve mi je mutno na stazi", kazao je Hamilton.

Trka na Hungaroringu je fizički zahtijevna, ali je Hamilton naglasio da je možda osjetio postkovid sindrome, koji mogu da ostanu mjesecima nakon preležane bolesti.

"Nisam o tome pričao ni sa kim posebno, ali mislim da se odužilo. Sjećam se koje sam pojave imao, dok sam imao kovid. Svaki trening je od tada bio drugačiji, stepen malaksalosti varira i predstavlja izazov. Nastaviću da se trudim i da treniram na najbolji način na koji umem. Ko zna šta je to bilo danas? Možda je dehidracija, ali definitivno nisam imao ovakvo iskustvo.

Nešto slično se, istina, dogodilo na nedavnoj trci u Silverstonu, ali ovo je znatno gore", rekao je Hamilton.

Na trci za Veliku nagradu Budimpešte, vozač Alpine, Francuz Esteban Okon, ostvario je danas prvu pobjedu u karijeri u Formuli 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije