Vesti

0

Vučić: Zbog tajkunsko mafijaških političara podnosim krivičnu prijavu protiv sebe

Autor: TKĐ

Izvor: Beta

Vučić: Zbog tajkunsko mafijaških političara podnosim krivičnu prijavu protiv sebe

Izvor: Beta/MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da su on i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odlučili da podnesu krivičnu prijavu protiv sebe kako bi dokazali da je bila laž sve što su, o navodnoj njihovoj vezi s klanom Veljka Belivuka govorili "mafijaško tajkunski krugovi".
 
Vučić je za RTS naveo da će on i Vulin "naći nekog od kolega" da sutra, nadležnom tužilaštvu podnese tu krivičnu prijavu.   
 
"Podnećemo krivičnu prijavu protiv sebe, naći ćemo nekog od naših kolega da iznese sve što su rekli  tajkunsko mafijaški poltičari i sve što su drugi prenosili", rekao je on.
 
Vučić je rekao i da tužilaštvo i policija znaju da je sve što su o tome govorili "tajkunsko mafijaško političari" bila laž, te dodao da će, kako i u slučaju Jovanjica to i dokazati. 
 
"Spremni smo da odgovaramo, spreman sam da unizim sebe i odem na poligraf ali se nadam da će neki drugi smeti da odu na detektor laži kada su u pitanju druge mahinacije", rekao je on. 
 
Vučić je rekao i da će "onda će sve te laži da se rasprše", te ocenio da "zna narod ko se bori protiv mafije" 
 
Vučić je čestitao policiji Srbje i Bezbednosno informativnoj agenciji na uspešnoj akciji a tužiocima na podizanju optužnice protiv klana Belivuka i Marka Miljkovića.
 
Onje naveo da su kompletna posao uradile domaće službe, te negirao da je američki "FBI pomogao Srbiji u tom slučaju".
 
"FBI nije radio ništa po tom slučaju", rekao je Vučić, te dodao da je FBI, kada je sve bilo gotovo obavestio Srbiju o postojanju aplikacije AON koju su oni proizveli.
 
Vučić je rekao da je ta aplikacije bila pod kontrolom američke CIA , a da su kriminalci mislili da je sigurna.
 
On je naveo da je bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović govorio o aplikaciji "Skaj", koju je koristio Belivukov klan, te dodao da je moguće da je on pogrešio "kao što su i novine pogrešile".
 
Vučić je dodao i da su domaće  službe, za aplikaciju Skaj imale tek naknadnu podrsku evropskih službi.
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR