Đorđe Jovanović u borbi za loptu (©Starsport)
Đorđe Jovanović u borbi za loptu (©Starsport)

Čukarički se nije umorio: Jovanović opet pogodio, Savić ulepšao pobedu

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.08.21. | 20:57

Metalac prekinuo golgeterski post u duelima sa Brđanima, ali ne i crni niz

Na krilima plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije, fudbaleri Čukaričkog upisali su još jednu pobedu u Superligi Srbije. U svom drugom meču, Brđani su savladali Metalac 2:1 (1:0).

Novi gol, posle dva Voždovcu u pobedi 2:1, upisao je bivši napadač Partizana Đorđe Jovanović. Odlično je skočio na centaršut Docića, posle kratkog dodavanja Čolovića iz kornera, i glavom matirao do tada veoma sigurnog Strahinju Savića. Nije u toj situaciji mogao bolje da reaguje golman Metalca, koji je čak i uspeo da zakači loptu, ali možda jeste u 53. minutu. Iznenadio ga je, ipak, Milan Savić i snažnim udarcem sa dvadesetak metara duplirao prednost domaćina.

Izabrane vesti

Tek posle tog drugog gola izabranici Žarka Lazetića su se trgli i zaigrali agresivnije i motivisanije da učine nešto više pred golom rivala, kao što se očekivalo da bi mogli od početka u nameri da iskoriste umor igrača Čukaričkog posle dugog puta u Baku, gde su u četvrtak savladali Sumgait 2:0.

Nagrađeni su za to pogotkom bivšeg igrača Čukaričkog, Marka Šarića u 76. minutu - glavnom na centaršut iz kornera - ali to je bilo sve. Po ukupnom utisku, više i nisu zaslužili.

Domaćini su bili konkretniji, pored dva gola pogodili su prečku (Savić u 48, sa ivice kaznenog) i stativu (Docić u 70, direktno iz kornera) i sačuvali prednost za nastavak serije bez poraza u duelima sa Metalcem, koja traje još od 2011. godine. Ako im je za utehu, Metalac je uspeo da postigne gol protiv Čukaričkog posle nešto više od 500 minuta međusobnih duela. Prethodno su u četiri utakmice triput "glat" poraženi, a jednom je bilo 0:0.

Čukarički već u četvrtak ponovo izlazi na evropsku scenu, protiv Hamarbija na stadionu Partizana, a potom će u domaćem prvenstvu gostovati u Lazarevcu kod Kolubare. Metalac, koji posle tri kola ima jedan bod, u narednom meču dočekuje novosadski Proleter.

Iako su ispunili današnji cilj i upisali tri boda, na Banovom brdu strepeće narednih dana zbog povrede Srđana Mijailovića.

Nekadašnji vezista Crvene zvezde nezgodno je pao u finišu prvog poluvremena i povredio ruku, pa je nekoliko minuta kasnije zamenjen zbog bolova. Imao je sreće u toj situaciji da mu sudija Novak Simović pokaže samo žuti karton, iako je napravio faul kao poslednji igrač odbrane, a pred kaznenim prostorom.

Brigu će imati u Gornjem Milanovcu, jer je ekipa u prvoj utakmici bez Prestiža, koji je otišao u Saudijsku Arabiju, delovala napadački prilično impotentno. Pretili su gosti uglavnom udarcima sa distance, a najopasniji bio je Damjan Krajišnik.

SUPERLIGA SRBIJE – 3. KOLO

Petak

Proleter - Novi Pazar 2:2 (0:1)

/Tomović 48, Ortiz 57 - Aganspahić 18 pen, Dimić 47/

Napredak - Radnički 1923 1:0 (0:0)

/Rašo 62ag/

Subota

Spartak - Crvena zvezda 1:3 (1:2)

/Pankov 26 ag - Ivanić 5, El Fardu Ben 39,, Krstović 90/

Radnik - Radnički 1:1 (1:1)

/Milovanović 3 - Škrbić 20/

Nedelja

Čukarički - Metalac 2:1 (1:0)

/Jovanović 45+1, Savić 53 - Šarić 76/

18.00: (2,85) Mladost L. (3,05) Vojvodina (2,65)

21.00: (1,15) Partizan (7,75) Voždovac (18,0)

Ponedeljak

19.00: (1,35) TSC Bačka Topola (5,00) Kolubara (9,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČukaričkiMetalac Gornji MilanovacSuperliga SrbijeĐorđe Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara