Majdanpek: Kameni grad u drvetu i boji 1Foto: J. B. K.

Posetom Rajkovoj pećini i poetskom večeri završiće se deveta Umetnička kolonija „Kameni grad u drvetu i boji“ koju, tradicionalno organizuje Udruženje umetnika Majdanpek.

Tokom tri dana trajanja kolonije, 15 umetnika, mahom iz Majdanpeka, “pojačanih” polaznicima Male škole glume, stvara na temu Majdanpek i rudnik.

-Ove godine smo koloniju zamislili kao rad sa decom, da decu što više animiramo kako bi se što više okrenuli umetnosti, da manje sede pred kompjuterima i pred televizorom. Večita tema je Majdanpek, rudarstvo, Rajkova pećina, prerast, život u Majdanpeku. – pojašnjava predsednica Udruženja umetnika Majdanpek Munira Bajrić.

Sa polaznicima  Male škole glume u umetničkoj koloniji je rukovodilac i edukator Dragan Aleksić, takođe član majdanpečkog Udruženja umetnika.

-Ovo je odlična prilika da se deca oprobaju u više umetničkih tehnika i praktičnih veština. Nadamo se da će deca na ovoj koloniji otkriti svoje skrivene talente i upoznati se sa više umetničkih tehnika. Učesnici kolonije ove godine rade u kamenu, drvetu, slikaju na platnu, crtaju na foliji. – rekao je za Danas Dragan Aleksić.

Radovi sa 9. Umetničke kolonije “Kameni grad u drvetu i boji” biće predstavljeni Majdanpečanima na izložbi koja se priprema za 6. avgust, Dan rudara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari