Fudbal

Nastavljena M:tel Premijer liga BiH: Mostarci držali čas fudbala na "Koševu"

Nastavljena M:tel Premijer liga BiH: Mostarci držali čas fudbala na "Koševu"
Foto: N.N. | Nastavljena M:tel Premijer liga BiH: Mostarci držali čas fudbala na "Koševu"

Fudbaleri Zrinjskog i Željezničara upisali su prve ovosezonske pobjede, Sarajevo je stiglo do već drugog poraza, dok je Posušje ostalo zakovano za dno tabele.

Zrinjski je održao pravi čas fudbala na "Koševu" savladavši Sarajevo 2:0 u derbiju trećeg kola M:tel Premijer lige BiH. Sergej Jakirović u potpunosti je nadmudrio Gorana Sablića, "plemići" su dominirali od početka do kraja. Na kraju su domaći navijači ponovo svoje pulene ispratili zvižducima, a Upravi poručili da podnese ostavke.

Mostarci su slavili golovima Marija Tičinovića i Ivana Bašića iz prvog poluvremena, u kojem su propustili realizirati i jedanaesterac. Nemanja Bilbija je pokušao "panenku", a njegovu namjeru pročitao je golman Belmin Dizdarević. Gosti su imali još nekoliko prilika do kraja, dok "bordo tim" praktički nije ozbiljnije zaprijetio protivniku.

"Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu i da smo Sarajevo ostavili bez ijedne šanse. Pokazali smo i veliku mentalnu snagu jer smo iz promašenog penala došli do toga da postignemo dva pogotka. Mi smo prije sezone napravili veliki zaokret i pronašli smo mlade momke te uz ove neke starosjedioce napravili odličan miks između mladosti i iskustva. To nam zasad daje rezultat, a mene zanima uvijek kontinuitet i sigurno da će ovo nama biti dobro za samopouzdanje", rekao je Jakirović.

S druge strane, Goran Sablić nije mogao biti zadovoljan izdanjem svojih pulena, koji igraju neprepoznatljivo na startu sezone.

"Prvo želim čestitati Zrinjskom na zasluženoj pobjedi u derbiju koji je bio obostrano otvoren. Zrinjski je bio brži i konkretniji od nas. Nije laka situacija za nas, ali ne smijemo pognuti glavu. Ne želim nikakve izlike, dali smo sve ono što smo imali i pokušali igrati do kraja otvoreno. Treba da nastavimo raditi, nećemo bježati od situacije u kojoj se nalazimo. Na kraju krajeva, nije ni situacija sa mnom riješena, i ovo s registracijama ne ide nam naruku. Moramo se ponizno okrenuti radu i prihvatiti odgovornost", poručio je Sablić.

Željezničar je na "Grbavici" savladao Posušje minimalnim rezultatom, a vrijedna tri boda "plavima" donio je Mustafa Mujezinović, koji je iskoristio jednu od rijetkih prilika na utakmici. Posušje je igralo hrabro, imalo je više od igre, ali nije imalo završnicu.

"Čestitke mojim igračima na pobjedi, dali su više od maksimuma, pokazali htijenje i zalaganje. Očekivali smo ovakvo Posušje, imali su kontrolisani posjed i širinu bez velike dubine. Zadovoljan sam rezultatom. Oni su imali dominaciju, kružili su bez neke velike šanse, a nama su najbitnija tri boda za ovu mladu ekipu i još više elana za rad i naredne utakmice", istakao je Tomislav Ivković nakon prve pobjede svog tima.

Sutra se sastaju Velež i Rudar, dok je utakmica između Borca i Tuzla sitija odgođena na zahtjev Banjalučana.

Rezultati 3. kola: Sloboda - Leotar 1:0, Željezničar - Posušje 1:0, Sarajevo - Zrinjski 0:2, Široki Brijeg - Radnik (igrano juče), ponedjeljak: Velež - Rudar (20), Borac - Tuzla siti (odgođeno).

M:tel Premijer liga BiH

1. Sloboda   3     3     0     0     4:1 9

2. Tuzla Siti       2     2     0     0     4:2 6

3. Zrinjski   2     1     1     0     2:0 4

4. Željezničar    3     1     1     1     3:3 4

5. Leotar     3     1     1     1     1:1 4

6. Velež       1     1     0     0     2:0 3

7. Sarajevo  3     1     0     2     3:4 3

8. Široki Brijeg  2     0     2     0     1:1 2

9. Borac      2     0     2     0     1:1 2

10. Rudar    2     0     1     1     1:2 1

11. Radnik  2     0     0     2     1:3 0

12. Posušje  3     0     0     3     0:5 0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije