(© Reuters)
(© Reuters)

Ovako nešto se ne pamti: Svetski rekord poboljšan za 17 centimetara (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 01.08.21. | 15:24

Julimar Rohas najbolja u troskoku

Zaletela se Julimar Rohas i odletela u – večnost. Sjajna atletičarka iz Venecuele napravila je podvig istorijskih razmera na Olimpijskim igrama u Tokiju, u razmaku od sat vremena oborila je olimpijski, potom i svetski rekord u troskoku.

Rohas je već u prvoj seriji ostvarila rezultat 15,41, što je za dva centimetra bolje nego što je Fransis Mbango Etone iz Kameurna skočila 2008. u Pekingu. Na taj način je stavila do znanja konkurentkinjama da je došla po zlato, jer niko nije bio ni blizu da je ugrozi.

Izabrane vesti

U nastavku takmičenja Rohas je pokušavala samu sebe da nadmaši. Uspelo joj je u šestoj seriji, u poslednjem skoku, kad je već imala najsjajnije odličje u džepu. Očigledno motivisana, skočila je 15,67, čime je za 17 centimetara nadmašila dosadašnji svetski rekord u vlasništvu Inese Kravec. Ukrajinka je 1995. na Prvenstvu sveta u Geteborgu zabeležila 15,50. Rohas je iste godine rođena, ali tek dva i po meseca kasnije.

Ovako nešto se ne pamti.

Rohas je 2016. u Rio de Žaniru bila srebrna, u međuvremenu je dvaput osvajala zlatne medalje na Prvenstvima sveta: 2017. u Londonu i 2019. u Dohi. I sad ovo. Za pamćenje.

Srebrnu medalju osvojila je Patrisija Mamona iz Portugala (15,01), a bronznu Ana Peleteiro iz Španije (14,87).



tagovi

Julimar RohasOlimpijske igreOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021atletikaatletika na olimpijadi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara