VIDEO: Junaci novog Netfliksovog crtanog filma LGBT osobe

"Ridley Jones", novi Netfliksov crtani film namenjen deci predškolskog uzrasta, među glavnim likovima ima i nekoliko LGBT+ junaka.
Crtać prati devojčicu Ridli Džouns koja živi u muzeju, a kojoj se tokom noći pridružuju mitska bića i životinje, uključujući i nebinarnog bizona Freda kojeg oslovljavaju sa "oni/ono".
 
Kada devojčica upita ostale članove družine da li je Fred dečak ili devojčica, oni odgovaraju da je ono samo Fred i da nema rod.
 
U raznim epizodama se pojavljuju i drugi LGBT likovi, poput dvojice tata, koji su zapravo mumije. Oni su bračni par i zajedno odgajaju dete.
 
Gej mumijama glasove pozajmljuju dvojica glumaca koji su homoseksualci - Kris Kolfer i Endru Ranels, dok Fredu glas pozajmljuje nebinarna glumica Ezra Menas.
 
Od kada se pojavio 15. jula, crtani film se nalazi u trendingu na globalnoj Netfliksovoj listi i među 10 najgledanijih serijala je na ovoj striming platformi, prenosi Headliner.
 
  • Лиманац

    03.08.2021 13:30
    @Неманја
    Да, да, а ја сам Неманја и пишем коментаре у којима вређам Цркву и вернике на порталу 021 па се лукаво представљам као вреник како би људи прихватили мој став (не прихвате га).
  • Nemanja

    02.08.2021 18:47
    Srbin sam i posvećeni pravoslavni vernik. Ništa mi od ovoga ne smeta. Decu učim da smo pred bogom svi isti i da boja kože, nacija, pol, pa ni vera nisu bitni. Moja deca će ovaj film gledati i nadam se da se u životu neće čuditi gej ili transrodnim osobama, već da će im sve to biti normalno.

    Ne budite zatucani.

    S verom u boga.
  • Vidra

    02.08.2021 11:56
    Nötflygx
    Netfliks je poznat po svojoj usiljenoj političkoj korektnosti i nametanju političkih stavova određene grupe lobista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.