Ševčenko (© Reuters)
Ševčenko (© Reuters)

Boljeg neće naći: Ševčenko nije više selektor Ukrajine

Vreme čitanja: 1min | ned. 01.08.21. | 14:34

Kraj posle pet godina

Najbolji rezultat u istoriji reprezentacije, pa – razlaz. Andrij Ševčenko više nije selektor Ukrajine. Doskorašnji glavnokomandujući povukao se sa dužnosti, jer mu je istekao ugovor poslednjeg dana jula, a kako čelnici tamošnjeg saveza nisu našli za shodno da ga produže bivši napadač objavio je kraj na klupi državnog tima.

Izabrane vesti

Proveo sam pet godina služeći svojoj zemlji. Dokazali smo da možemo da igramo moderan fudbal. Zahvalan sam predsedniku saveza i članovima Izvršnog komiteta što sam imao priliku da vodim najbolji tim Ukrajine. Hvala svakom reprezentativcu, svakom članu stručnog štaba koji je pomogao i u bio uključen u rezultate tokom poslednjih pet godina“, napisao je Ševčenko u oproštanoj poruci.

Ispostavilo se da je njegova poslednja utakmica na klupi Ukrajinaca bila u okviru četvrtfinala poslednjeg Prvenstva Evrope, kad su poraženi od Engleske (0:4). Prethodno su eliminisali Švedsku što im je najbolji rezultat na završnim turnirima kontinentalnog takmičenja.

Ševčenko je leta 2016. na klupi nasledio Mihajla Fomenka. Vodio je tim na 52 utakmice, ostvario 25 pobeda, 13 remija i pretrpeo 13 poraza. Pod njegovom palicom ekipa je igrala sjajan takmičarski fudbal, sam Andrij je najdugovečniji selektor u istoriji Ukrajine, a situacija u tamošnjem fudbalu je takva da boljeg na vidiku nemaju.


tagovi

reprezentacija UkrajineAndrej Ševčenko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara