Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:10, 1. 8. 2021.

| Društvo

Sotirovski uporedila Niš sa svetskim metropolama zbog svetlećeg mosta - od sutra spreman za pešake

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
most svetleći
Sotitovski most uporedila sa onima u brojnim metropolama; foto: Vanja Keser/ JV

Iako veliki broj građana smatra da led osvetljenje ne priliči mostu koji vodi ka tvrđavi iz 18. veka izgrađenoj na ostacima antičke građevine, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je na svom zvaničnom nalogu na društvenim mreežama uporedila niški svetleći most sa svetskim metropolama, ilustrujući fotografijama brojnih mostova sa svetlećim efektima širom sveta.

"Singapur - Japan - Južna Koreja - Velika Britanija - Danska - Australija - Gruzija..." - zemlje su čijim gradovima se Niš pridružio, sudeći po objavi Sotirovske, kao grad koji ima most sa svetlećim efektima.

Poput svetskih metropola, prateći savremene trendove i Niš je dobio most u centru grada sa svetlećim efektima. Od sutra je u potpunosti spreman za pešake i festivale koji nas očekuju u avgustu i septembru - napisala je Sotirovska.

Svetleći most izazvao je brojne, većinom negativne, reakcije među građanima i na društvenim mrežama, a veliki broj Nišlija se i šalio sa drečavim bojama.

Suprotno mišljenje ima gradonačelnica Niša, a svoje mišljenje o mostu objavila je na svom zvaničnom Fejsbuk i Tviter profilu.

Tvrđavski most je iz ljubačaste "prešao" u zelenu tokom vikenda, a čitaoci su u anketi Južnih vesti negativno glasali o njegovoj ljubičastoj estetici.

Rok za završetak radova je 1. avgust, radnici su i danas na terenu i postavljaju ogradu, a kako je gradonačelnica najavila na društvenim mrežama, on će u ponedeljak, 2. avgusta biti spreman za pešake.

Podsetimo, prvi rok za rekonstrukciju Trga bio je kraj 2020, nakon toga je rok tri puta produžen, a poslednji neispoštovan je 31. maj. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je rekla da je Trg završen i da je ostao samo most.

Rekonstrukcija Tvrđavskog mosta traje već 513 dana, pa mnogi građani navode primere ljudskih dostignuća koja su okončana brže.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marković

    13:22 // 18. 8. 2021.

    Ima li neki talentovan arhitekta, morbidni gvozdeni,dosadni crni luk, užasno valjkasti gelender sa tupavim staklima, to nam povezuje tvrdjavu sa onom lepom česmom i sa predivnim spomenikom konjanika, smejurija, bolje turcima a da ste platili da sazidaju most

  • Peticija

    20:04 // 6. 8. 2021.

    Molim za PETICIJU da se ulazna kapija tvrđave zameni novom PVC stolarijom!
    Cilj: podstrek turizmu
    Odgovori sa: DA

  • Aleksandar

    17:59 // 4. 8. 2021.

    Led rasveta moze da izgleda prelepo i na starim gradjevinama ali izvedba u svetskim metropolama i na mostu u Nisu ne moze da se poredi, slike sve govore. Nije ni do kvaliteta trake koliko do mesta postavljanja i osecaja za meru kada se neki objekat osvetljava. Promasena koncepcija totalno, sad sljasti ko seljacka diskoteka. ,,Dizajner" pojma nema. Nis nije vasariste nego Univerzitetski Grad.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: