Di Džej Sili u dresu Saragose (Foto: Shutterstock)
Di Džej Sili u dresu Saragose (Foto: Shutterstock)

Budućnost dovela veliko pojačanje: Di Džej Sili se vratio na Jadran

Vreme čitanja: 1min | ned. 01.08.21. | 10:48

Bivši košarkaš kragujevačkog Radničkog i minhenskog Bajerna karijeru nastavlja u Crnoj Gori

Nastavlja Budućnost sa odličnim pojačanjima. Najnovije u nizu - Di Džej Sili. Amerikanac u Podgoricu stiže posle sezone u dresu minhenskog Bajerna i predstavljaće kvalitetno osveženje za spoljnu liniju ekipe Aleksandra Džikića.

Raspitivali su se oko Silija i timovi iz Evrolige, ali ćemo na kraju ponovo imati prilike da ga gledamo na Jadranu. Već je nastupao u ABA ligi i to na početku profesionalne karijere, kada je u sezoni 2013/14 branio boje Radničkog iz Kragujevca.

Izabrane vesti

Put ga je potom odveo u Nemačku, igrao je i u Španiji, Turskoj, Izraelu i Litvaniji, kratko bio i u Razvojnoj ligi, a minulog leta ga je u Minhen doveo Andrea Trinkijeri. Upisao je 27 nastupa u Evroligi u sezoni za nama i u proseku beležio 8,1 poena uz 2,2 asistencije i 51,5 odsto preciznosti u šutu za tri poena.

Sili je tako postao šesto pojačanje Podgoričana ovog leta. Pre njega su stigli Edin Atić (Igokea), Marko Jagodić Kuridža (Crvena zvezda), Džejkob Vajli (Gran Kanarija), Igor Drobnjak (Studentski centar) i Vladimir Micov (Olimpija Milano).

Klub su napustili Nikola Ivanović (Crvena zvezda), Luka Mitrović (Crvena zvezda), Amadeo Dela Vale (Breša), Fedor Žugić (Ulm), Melvin Edžam (Cedevita Olimpija), Dragan Apić (Zjelona Gora) i Vili Rid.


tagovi

Di Džej SiliBudućnost PodgoricaKK Bajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara