Ministarstvo rudarstva: Podržavamo zahtev da se iseli ceo Krivelj zbog rudnika Ziđina

Pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Dejan Milijanović rekao je, posle zbora meštana Krivelja, da podržavaju zahtev stanovnika za izmeštanjem celog naselja zbog rudarskih aktivnosti.
"Meštani Krivelja su Ministarstvu izložili svoj zahtev da se izmesti celo selo, a ne samo jedan deo. Sada sa Gradom Borom i kompanijom Ziđin koper radimo na tome da taj problem rešimo na način kojim će biti pre svega zadovoljni meštani Velikog Krivelja", rekao je Milijanović.
 
"Otvaranjem novog rudnika "Čukaru Peki" rudnik će imati bolju perspektivu da povećava proizvodnju, da zaposli i više ljudi i sve to uz bolje uslove za život i veću zaštitu životne sredine, koju će obezbediti završetak topionice i najviši ekološki standardi koji će se primenjivati u novom rudniku", tvrdi Milijanović.
 
Stanovnici borskog sela Krivelj, poznatog po tome što je rudarenje došlo nekima i do samih kuća, protestovali su prošle godine sa zahtevom da se iseli kompletno naselje i to na adekvatan, ekološki kontrolisan prostor, koji ne mora biti na području Bora.
 
Selo je okruženo rudnicima RTB-a Bor, a meštani se žale na svakodnevna miniranja, naročito od kada ga je preuzeo kineski Ziđin.
 
U selu je ostalo oko 400 domaćinstava.
  • Bojan

    02.08.2021 15:00
    @@

    Već 30 godina svi navrat-nanos beže iz Bora, jedino što se promenilo je što sad mogu zemlju nekom da prodaju.
  • Pićuka

    01.08.2021 16:42
    Ništa ne može zaustaviti napredak Srbije. Na kraju će narod živeti u rezervatima, kao Indijanci.
  • Ljubo

    01.08.2021 14:33
    Logičan sled
    Zar nebi bilo jednostavnije da se Ziđin iseli iz Srbije? Oni su došli u moju zemlju a ne ja u njihovu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.