Detalj sa meča Sao Paulo - Palmeiras (©Reuters)
Detalj sa meča Sao Paulo - Palmeiras (©Reuters)

Sudija ukrao šou Sao Paulu i Palmeirasu: Poništena dva gola i penal Trikolorima

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.08.21. | 02:17

Krajnje sumnjive odluke Luiza Flavija de Oliveire

Podići će se prašina u Brazilu. Kraljevski derbi bio je sve samo ne kraljevski. Kvalitetnog fudbala premalo, previše taktiziranja i sudija u centru pažnje. Dobnosio je čudne odluke, menjao ih, nekoliko puta merio, pa sekao. Čini se pogrešno. Na kraju mršavih 0:0. Znatno uzbuljivije biće ispratiti reakcije u medijima.

Kraljevski derbi za zaborav, ali neće ga tako brzo zaboraviti Sao Paulo, jer je on oštećena strana. Iako je palmeiras bio u seriji od devet pobeda, podela bodova nije mu teško pala. Inferioran je bio Verdao, u pojedinim momentima činilo se kao da su Trikolori aktuelni šampioni Kopa Libertadoresa, a ne Palmeiras.

Izabrane vesti

Došao je Palmeiras na Morumbi po nulu i odneo ju je kući. A, lako je mogao ostati praznih šaka. Malo je nedostajalo samo malo drugačije povučene linije. Ili neki drugi glavni sudija, a ne Luiz Flavio de Oliveira.

Progutali bi trikolori poništeni gol Emilijana Rigonija, progutali bi i prvo dosuđeni, pa poniđteni penal… Možda i one silne kartone u završnici, ali do njih ne bi ni došlo da nije bilo kapi koja je prelila čašu – drugog poništenog gola. I to kako? Ponovo je Luiz Flavio de Oliveira prvo pokazao da pogodak važi, a zatim ga posle višeminutnog gledaja u ekran pored terena poništio. Ni najmanje nije bio siguran da li je doneo ispravnu odluku.

Mogao je biti Gustavo Gomez tragičar da gol u nadoknadi nije poništen. Centrirao je Rigoni oštro iskosa sa leve strane, a Gustavo je smestio loptu u svoju mrežu. I da Miranda nije plesao po granici ofsajda, a po miščjenju sudije tako uticao na igru i zaklonio golmana, Gustavu Gomezu bi se svet srušio. Ovako, to se dogodiolo igračima Sao Paula.

Ništa od druge uzastopne pobede nad Palmeirasom – preko ljutog rivala osvojili šampionat Paulista – ništa od tri boda, ali su trikolori konačno izvan zone ispadanja. Ako im je za neku utehu… Koliko su bili besni na glavnog sudiju pokazuju i kartoni. Sevali su nakon preinačenja odluke. Prvo je Miranda požuteo, a potom Rigoni pocrveneo posle “masnih” psovki upućenih Luizu Flaviju de Oliveiri.

Zbog crvenog kartona Rigoni sigurno neće žaliti. Izbacio je iz sebe gnev i ono što mu je ležalo na duši.

BRAZIL 1 – 14. KOLO

Subota

Sao Paulo - Palmeiras 0:0

Nedelja

01.00: (1,77) Internasional (3,40) Kujaba (5,20)

02.00: (2,05) Bragantino (3,35) Gremio (3,80)

21.00: (1,75) Atletiko Mineiro (3,50) Atletiko Paranense (5,10)

21.00: (5,30) Korintijans (3,60) Flamengo (1,70)

23.15: (1,95) Bahija (3,40) Sport Resife (4,10)

23.15: (3,70) Šapekoense (3,40) Santos (2,05)

Ponedeljak

01.30: (2,55) Atletiko Gojanense (2,95) Amerika (3,05)

01.30: (2,90) Keara (3,00) Fortaleza (2,65)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaBrazilBrazil 1Sao PauloPalmeirasBrazilska Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara