0
Košarka

Greg Popovich Popovic during European championship group B basketball match between Serbia and Iceland on 08. September 2015 in Berlin, Germany (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

GREG POPOVIČ PRONAŠAO NAČIN DA MOTIVIŠE TEJTUMA: ‘Samo sam mu rekao da igra kao protiv Sparsa! Protiv nas uvek postigne 90 poena’

Objavljeno: 31.07.21 u 23:49

Zanimljiva izjava legendarnog stručnjaka!

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država je grupnu fazu na Olimpijskim igrama završila sa učinkom od dva trijumfa i jednog poraza. Izabranici Grega Popoviča će igrati sa pobednikom grupe B, a za prvo mesto u toj grupi bore se Slovenija i Španija.

Džejson Tejtum je odigrao sjajnu partiju protiv Češke, a selektor je otkrio na koji način ga je motivisao.

-Samo sam mu rekao – ponašaj se kao da igraš protiv Sparsa. Jer svaki put kada igramo protiv njega postigne po 90 poena. Izgleda da je delovalo – istakao je čuveni trener.

Košarkaš Bostona je odigrao najbolji meč u dresu nacionalnog tima i postigao je 27 poena u pobedi  Sjedinjenih Američkih Država.

-Vidi se da ima više samopouzdanja. Mislim da donosi bolje odluke, zreliji je po tom pitanju. Uspeva da proigra saigrače, napada i sam i za saigrače istovremeno, to nije radio ranije. Nekada je bio samo šuter. Sada je još vredniji zbog svih tih drugih stvari. Bolji je i u skoku i svi mu govorimo da je to važno – poručio je Popovič.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter