Fudbaleri Lokomotive slave gol (©Reuters)
Fudbaleri Lokomotive slave gol (©Reuters)

Marko Nikolić - noćna mora CSKA: Pet od pet u gradskom derbiju, ključevi grada su u Lokomotivinim rukama (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.07.21. | 20:55

Mašinovođe dva od dva na startu Premijer lige

Marko Nikolić je čovek preokreta u Moskvi. Okrenuo je rusku prestonicu naopačke. Ne strepi više Lokomotiva uoči gradskih debija, sada ih priželjkuje. Naročito onaj sa Armejcima, kojima je ušla u glavu i sada se već može govoriti o teroru. Peti meč i peta pobeda – 2:1 (1:1).

Ne bira Marko Nikolić takmičenje u kom će navijačima CSKA sipati so na ranu. Udario je četvrtu recku protiv gradskog rivala u ruskoj Premijer ligi, ima i pobedu u Kupu Rusije, u polufinalu… Postao je noćna mora Armejaca. Gde god ih je sreo – tukao ih je. Iako je CSKA pretrpeo novi poraz od srpskog stratega sada može da se pohvali da je iz dulela sa Mašinovođama nije izašao bez postignutog gola.

Izabrane vesti

Moćno deluje ofanziva na startu nove sezone, napadački potentno, ali defanzivni nedostaci i dalje nisu u potpunosti eliminisani. Moraće mašinovođa Nikolić da radi još na dotezanju Lokomotive, jer bi škripanje u poslednjoj liniji moglo u nekim narednim utakmicama skupo da ga košta.

A, sve je počelo kao u ruskoj bajci po domaćina. Nikola Vlašić ćušnut je u drugi plan jer po svaku cenu želi da napusti Moskvu i okuša se u nekoj od “liga petice”, ali nije jedini Hrvat u redovima Armejaca koji ume da lansira projhektil. “Probušio” je Kristijan Bistrović čuvara mreže Lokomotivinog gola. Hirurški precizno iz slobodnjaka. Lepotica.

Ali, radost nije dugo potrajala. Bila je prednost kratkog daha. “Poništio” je Fedor Smolov plus Armejaca i potvrdio da se nalazi u izvanrednoj formi na startu sezone. Posle Arsenala iz Tule počastio se i protiv gradskog rivala, ali tu nije bio kraj. Ostavio je nešto i za drugo poluvreme.

Napadala je Lokomotiva , nije se zadovoljavala podelom bodova, a Kamano je u završnici prvog dela igre mogao da pogura ka trijumfu. Ipak, pekao se još neko vreme Marko Nikolić na tihoj vatri. Mat je usledio u 60. minutu. Kombinovali su Fedor Smolov i Žemaletdinov, nanizali su čuvare, koji su bili blizu da osujete njihovu nameru. Razmenio je Žemaletdinov dodavanje sa Kulikovim, koji mu je vratio loptu, a vezista Lokomotive raspalio je matirao Igora Akinfeeva. Mogao je i morao legendardni golman CSKA bolje da reaguje u toj situaciji.


Nije preostalo ništa drugo Armejcima nego da krenu na sve ili ništa. Stihijski su napadali, ulazili u šanse i – promašivali. Izvozao je Fedor Čalov odbranu Lokomotive, ali u završnici akcije izostala je realizacija.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 2. KOLO

Petak

Arsenal Tula - Rubin 0:3 (0:3)

/Hvang In-Beom 12, Despotović 37p, Kvaračkelija 40/

Krila Sovjetov - Spartak Moskva 0:1 (0:1)

/Sobolev 68p/

Subota

Ufa - Dinamo Moskva 2:3 (0:2)

/Agalarob 81, 86 - Fomin 33pen, 40pen, Šimanski 89/

CSKA Moskva - Lokomotiva Moskva 1:2 (1:1)

/Bistrović 18 - Smolov 22, Žemaletdinov 60/

Nedelja

16.30: (2,00) Ural (3,40) Nižnji Novgorod (3,90)

19.00: (1,55) Krasnodar (4,10) Himki (6,00)

19.00: (5,80) Rostov (3,90) Zenit (1,60)

Ponedeljak

19.00: (2,80) Ahmat Grozni (2,95) Soči (2,80)

***kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara