Zvezda je najvažnija, Šerif sa drugim timom jurio pobedu u Floreštiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.07.21. | 19:16

Samo dvojica igrača iz revanša sa Alaškertom od starta na terenu, ali to nije smetalo da sastavu Juirija Verniduba da lagano odradi posao protiv Fenjeraša - 3:1

Meč sa Crvenom zvezdom najvažniji je za igrače Šerifa. Moldavski šampion danas je sa drugim timom zaigrao na gostovanju u Floreštiju, ali ga to nije koštalo rezultata. Ekipa Juirija Verniduba bila je isuviše kvalitetna za fenjeraša tamošnjeg prvenstva, pa je ostvarila prvo slavlje u šampionatu - 3:1 (1:1).

Posao nije bio nimalo lagan, sve je rešeno tek u drugom poluvremenu, kada su mrežu domaćina pogađali Stjepan Radeljić i Lovro Bizjak. Šefif je uprkos brojnim promenama uspeo da ispuni osnovni cilj uoči gostovanja u Beogradu, tako da spokojno može da se priprema za okršaj sa srpskim šampionom.

Izabrane vesti

Gosti su poveli golom Gvinejca Moma Jasanea u 17. minutu, ali se vezista domaćih Andrej Kobet potrudio da rezultat na poluvremenu bude 1:1. Radeljić je pogodio u 59. minutu, a svaku dilemu u šestom minutu nadoknade razrešio Bizjak.

O tome koliko je Vernidub izmenio sastav u odnosu na meč sa Alaškertom od pre tri dana govori podatak da su se samo dvojica igrača iz revanš meča sa Jermenima danas našla u startnih 11. U pitanju su desni bek Kristijano i štoper Arboleda Urtado. Trojica strelaca iz meča sa Alaškertom, Dulanto, Enrike i Til bili su na klupi za rezervne igrače, baš kao i golman Anastasidis, zatim jedan od najboljih igrača Frank Kastanjeda, kao levi bek Keston Džulijen. Van protokola su ostali Edmund Ado, Peter Banda i Adama Traore.

Čak i ovaj rezervni tim je predstavljao pravu legiju stralaca, s obzirom da je na terenu bio samo jedan Moldavac, vezista Aleksandar Belusov. Od ključnih igrača u drugom poluvremenu su zaigrali Džulijen, koji je na poluvremenu zamenio Kristijana, a kasnije su se na terenu našli i Kastanjeda i Til.

Šerif će imati samo dan odmora, pošto već u ponedeljak stiže u Beograd. Utakmica na stadionu Rajko Mitić zakazana je za 21.00.



tagovi

Šerif

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara