©Reuters
©Reuters

Belinda od zlata, ispisana nova istorija švajcarskog tenisa

Vreme čitanja: 1min | sub. 31.07.21. | 17:07

Slavlje u tri seta, prvo zlato za Švajcarsku u ženskom tenisu, a sutra bi moglo da stigne još jedno

Kakvi dani za švajcarsku teniserku Belindu Benčić. Zlato je već u džepu, pošto je u finalu singla savladala Čehinju Marketu Vondrusovu sa 2:1 u setovima (7:5, 2:6, 6:3), a već sutra biće u prilici da osvoji još jednu, pošto zajedno sa Viktorijom Golubić igra protiv Čehinja Barbore Krejčikove i Katerine Sinjakove.

Benčićeva je ušla u istoriju tenisa u svojoj zemlji, time što je postala prva teniserka kojoj je to pošlo zarukom. Kada su u pitanju teniseri, to se nije dogodilo još od Marka Rosea i Olimpijskih igara u Barseloni 1992. godine. Kada su u pitanju Švajcakinje, najveći uspeh do sada ostvarile su Martina Hingis i Timea Bačinski, kada su bile srebrne u Riju 2016. godine.

Izabrane vesti

Benčićeva, koja je 12. teniserka na svetu, odigrala je savršeno na kompletnom turniru, iako je igrala na dva fronta uspela je da kanališe energiju i stigne do zasluženog slavlja. Vondrusovu je, čini se, koštao prvi set, koji je posle sat vremena izgubila sa 5:7, izgubivši poslednji gem na svoj servis. Čehinja se uzdigla, bila fantastična u drugom setu (6:2), ali kao da joj je ponestalo snage u odlučujućem.

Benčićeva je posle razmene osvojenih brejk lopti konačno prelomila situaciju u svoju korist u osvom gemu, povela sa 5:3, a onda iskoristila drugu meč loptu i slavila sa 6:3.


tagovi

Belinda Benčićtokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara