U Kladovu i Majdanpeku bez novinficiranih korona virusom 1Kladovo Foto: J.B.K.

U kladovskoj ooštini nisu evidentirani novi slučajevi zaražavanja korona virusom, a kako se oporavio jedan bolesnik broj aktivno zaraženih smanjio se na osam, navodi se u Izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo.

Od početka epidemije  u opštini Kladovo korona virusom inficirane su 1.762 osobe, do sada je izlečeno  1.678 bolesnika, a od posledica korona virusa preminulo je 76 pacijenata.

Nijedna od juče testiranih 25 osoba nije pozitivna na virus korona, kažu nadležni u Domu zdravlja Majdanpek. U majdnapečkoj opštini je aktivno zaraženo šest osoba – tri u Majdanpeku, dve u Rudnoj Glavi i jedna na Miroču. Od početka epidemije u ovoj opštini korona virusom su inficirane 1.483 osobe, oporavilo se 1.423, a od posledica virusne infekcije preminula su 53 pacijenta.

Što se imunizacije protiv kovida 19 tiče, u opštini Majdanpek je kompletno vakcinisano nešto više od 5.180 osoba odnosno blizu 39 odsto punoletnog stanovništva, dok je samo prvu dozu primilo nešto više od 40,1 odsto.

Od 1. do 29. jula imunizovano  je 438 osoba, prvu dozu dobilo 235, a drugu 203 osobe saznaje Danas od koordinatorke za vakcinaciju u majdanpečkom Domu zdravlja Beti Janković, koja primećuje da je poslednje nedelje povećana zainteresovanost za FajzerBiontek vakcinu I u poslednjih sedam dana 50 građana je dobilo prvu dozu Fajzerovog cepiva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari